20. června 2014 • 12:05

Legenda se zlobí. S Vanekem a Paciorettym Montreal nikdy nic nevyhraje

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Montrealu Canadiens zůstali v letošním ročníku jednu sérii od finále Stanley Cupu. Vydařený ročník, zdálo by se. V jednom z hlavních měst hokeje se ale přesto najdou tací, kteří se do výkonů Canadiens nebojí opřít, například legendární útočník Guy Lafleur. Ten dokonce objekty své zloby pojmenoval. "Hráči jako jsou Thomas Vanek nebo Max Pacioretty prostě nemohou v týmu zůstat," zlobí se člen Hokejové síně slávy.



Montreal byl letos jediným kanadským týmem, který se vůbec dokázal probojovat do bojů o Stanley Cup a špatně si nevedl. Ve čtyřech duelech sfoukl nezkušené mládí z Tampy Bay, v sedmi zápasech si poradil s arcirivalem z Bostonu, problém přišel až ve finále Východní konference proti New York Rangers.

Slabá střelecká prodkutivita (12 branek v 6 duelech proti Rangers) a především nedostatečné nasazení, to namíchlo dvaašedesátiletého Lafleura. "Nehrajete abyste jednou vzpomínali na to, jak dobrou jste měli sezonu. Hrajete, abyste vyhráli Stanley Cup," vykládal muž, který slavnou trofej s Canadiens získal hned pětkrát a postěžoval si na výkon v zápase číslo 6, který Montreal prohrál 0:1.

Svou zlobu pak jmenovitě obrátil na dvojici Vanek-Pacioretty. První jmenovaný přišel do mužstva během přestupové uzávěrky v březnu a do týmu nezapadl podle představ. Montreal už také avizoval, že Rakušanovi smlouvu do další sezony neprodlouží. Pětadvacetiletý Pacioretty je ale čtvrtý nejlepší střelec základní části a muž, se kterým se u Canadiens dlouhodobě počítá.

"Ale takové hráče zkrátka nemůžete mít v týmu. Měli by zůstat doma, když nejsou ochotni bojovat na sto procent. S hráči, kteří vadnou když přichází tlak, se nedá zvítězit," řekl Lafleur pro francouzský deník La Presse.

Celkem přísná kritika na to, že Montreal se nakonec probojoval mezi nejlepší čtyřku...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud