30. září 2014 • 20:56

Díky, ale nechceme tě! Kaberle na zkoušce v New Jersey neuspěl

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě začátkem týdne to vypadalo, že česká kolonie v New Jersey by měla se startem sezony čítat pětici veteránů. Tomáš Kaberle ale comeback do NHL nakonec nezvládne. Ne v Devils, kteří ho v úterý propustili ze zkoušky, místo v týmu si tvořivý zadák na kempu nezískal. Kariéra mistra světa se tak zřejmě nadobro přestěhuje do Evropy.



Dva zápasy, v nich asistence, dva plusové body, blokování střel, pokaždé zvládnutá porce nad 20 minut ve hře, v přesilových hrách i oslabení. K tomu životopis čítající 984 zápasů základní části NHL, pověst a schopnosti ofenzivního beka schopného řídit početní výhody, čtvery olympijské hry, z nichž ty poslední v Soči zvládl 36letý veterán na výbornou i coby extraligový hráč...

Málo platné, do New Jersey se už Tomáš Kaberle nehodí, rozhodl generální manažer Lou Lamoriello, který si po propuštění zkušeného zadáka týden před startem sezony ponechává v kádru devět beků.

Stárnoucí soupisku je přece jen třeba osvěžit mládím. Vždyť i zbylým českým hvězdám mužstva, Patriku Eliášovi, Martinu Havlátovi, Marku Židlickému a Jaromíru Jágrovi je přes 30 let, Jágrovi dokonce přes 40. Klub pak spoléhá i na dalších deset třicátníků.

Pro Kaberleho je tak teď reálný zřejmě návrat do Evropy...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud