Martin Tomaides
7. října 2014 • 04:58

TOP 10 nejlépe placených Čechů v NHL: Vládne Eliáš, Jágr chybí

Vstoupit do diskuse
0
  • Nejvíce peněz bude v příští sezoně z Čechů pobírat Patrik Eliáš.Nejvíce peněz bude v příští sezoně z Čechů pobírat Patrik Eliáš.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Kanadský obránce Shea Weber z Nashvillu bude se 14 miliony dolarů už potřetí za sebou nejlépe placeným hokejistou NHL. Jak jsou na tom Češi před novou sezonou, která se rozběhne už ve středu? Nejlépe si mezi nimi vede s částkou 5,5 milionu dolarů Patrik Eliáš z New Jersey, který je celkově na 89. místě. Kdo další je v desítce českých boháčů pro příští sezonu? Jedno je jisté. Jaromíra Jágra mezi nimi nenajdete.

  • 1. Patrik Eliáš (New Jersey Devils)

    Patrik Eliáš, česká hvězda ve službách New Jersey DevilsFoto Profimedia.cz

    Plat: 5 500.000 dolarů

    Česká stálice se chystá načít už sedmnáctou kompletní sezonu v dresu Devils. Historický lídr klubového bodování bude chtít mužstvu, se kterým získal dva Stanley Cupy, znovu po dvou letech pomoci do vyřazovacích bojů. K ruce bude mít nově také kamaráda Martina Havláta.

  • 2. David Krejčí (Boston Bruins)

    Krejčí bude od sezony 15/16 nejlépe placeným Čechem v NHL.Foto Barbora Reichová (Sport)
    Plat: 5 250.000 dolarů

    Poslední vítěz klubového bodování a šampion celé NHL v bodování +/- bude i znovu patřit mezi klíčové muže vyvážené sestavy Bostonu. Silní Bruins by podle prognóz mohli znovu zamířit až do finále Stanley Cupu a k tomu by měly pomáhat také přihrávky Krejčího. Toho už mimo jiné v kapse hřeje nový šestiletý kontrakt v hodnotě 43,5 milionu dolarů, který vstoupí v platnost od další sezony.

  • 3. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens)

    V listopadu by Plekanec moho odehrát svůj 700. zápas v NHL.Foto Pavel Mazáč (Sport)
    Plat: 5 000.000 dolarů

    Muž, který patří ke klubovému inventáři. Spolehlivého Plekance si u Canadiens oblíbili fanoušci i vedení mužstva, od nové sezony bude mimo jiné pravidelně nastupovat s "áčkem" na dresu. A také bude fungovat jako mentor pro nováčka Jiřího Sekáče.

  • 4. Radim Vrbata (Vancouver Canucks)

    Radim Vrbata a Jordan Eberle.Foto Reuters / Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
    Plat: 5 000.000 dolarů

    Ve Phoenixu se mu líbilo, nové výzvě ale nedokázal odolat. Útočník Radim Vrbata vyměnil písek a slunce za sníh a žhavé publikum nadržené na hokej. Do Canucks ho nalákaly nejen kvalitní finanční podmínky, ale také možnost spolupráce s dvojčaty Sedinovými. Vedle nich sázel góly už v přípravě.

  • 5. Tomáš Fleischmann (Florida Panthers)

    Český útočník Tomáš Fleischmann v dresu národního týmu.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Plat: 4 500.000 dolarů

    Třicetiletého křídelního útočníka čeká velmi důležitý ročník. Rodákovi z Kopřivnice končí čtyřletá smlouva a bude muset zabojovat. Poslední sezona se mu hodně nevydařila (jen 8 gólů v 80 zápasech) a ani v přípravných zápasech to úplně nebylo ono. Musí se rozpomenout na lepší ročníky, před třemi lety například nasbíral v dresu Panthers 61 bodů...

  • 6. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers)

    Do sítě Washingtonu se Jakub Voráček trefil hned dvakrát.Foto ČTK
    Plat: 4 500 000 dolarů

    Má za sebou vynikající ročník a hodně zdařilé přípravné zápasy. Klub bude na Voráčka a jeho spolupráci s Claudem Girouxem spoléhat. Ryšavý rychlík může s klidem překonat své bodové maximum z minulé sezony, které činí 62 bodů.

  • 7. Aleš Hemský (Dallas Stars)

    Aleš Hemský na Luonga vystřelil třikrát, ale ani jednou neuspěl.Foto ČTK
    Plat: 4 000 000 dolarů

    Chystá se načít novou kapitolu v týmu, který přes léto výrazně posiloval. Dallas nejdříve pomocí trejdu získal z Ottawy hvězdného útočníka Jasona Spezzu a pak přivedl i Aleše Hemského. Ti dva si během krátkého pusobení českého hokejisty u Senators skvěle porozuměli a těší se na další spolupráci. Hemský totiž po výměně z Edmontonu citelně ožil.

  • 8. Jiří Hudler (Calgary Flames)

    Góly, to je přesně to, co se od Hudlera letos čeká.Foto Reuters/ Candice Ward-USA TODAY Sports
    Plat: 4 000 000 dolarů

    Drobný útočník fantasticky odstartoval poslední ročník a stejným stylem by chtěl postupovat letos. V kanadském týmu přes léto zrovna moc neposilovali, na Hudlera jako vítěze klubového bodování z poslední sezony  budou tedy Flames znovu spoléhat.

  • 9. Milan Michálek (Ottawa Senators)

    Milan Michálek si v nové sezoně bude mimo jiné zvykat na nové spoluhráče.Foto Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports
    Plat: 4 000 000 dolarů

    Devětadvacetiletého silového útočníka budou v Ottawě hodně vytěžovat. Z klubu odešel kapitán Jason Spezza a vyjma obránce Erika Karlssona není v týmu hvězda první kategorie. Český reprezentant si navíc bude muset zvykat na nové kolegy, sezonu totiž dohrával se Spezzou a Hemským. Prostoru na střílení gólů by měl mít dostatek.

  • 10. Zbyněk Michálek (Arizona Coyotes)

    Zbyněk Michálek jistil obranu Arizony při výhře 4:2 nad Vancouverem.Foto Reuters / Bob Frid-USA TODAY Sports
    Plat: 4 000 000 dolarů

    Nenápadně proplouvá ligou, každý ale ví, že je už roky jedním z nejspolehlivějších zadáků soutěže. Jedenatřicetiletý Michálek bude i nadále hlídat nejlepší útoky soupeře a lehat do střel tak, jako by se chtělo málokomu. Za to ho v NHL obdivují.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud