Martin Tomaides
16. března 2015 • 10:01

Skvělého Mrázka si všiml i Čech. Brilantní výkon, chválil gólman

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžký zápas se sladkým koncem si včera prožil Petr Mrázek z Detroitu. Když 11. února naposledy chytal na ledě Pittsburghu, po čtyřiceti minutách a čtyřech gólech zamířil do šaten. O pár dní později navíc putoval na farmu do AHL. V neděli se ale vrátil ve velkém stylu, pochytal 42 střel domácích, byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání a na Twitteru ho pochválil i brankář Chelsea Petr Čech.



Kdo z přátel hokeje si včera v podvečer udělal čas na tenhle duel, tak ten určitě nelitoval. Hodně gólů, led nabitý osobními souboji a výrazná česká stopa. Do 21. minuty byl hlavní hvězdou zadák Marek Židlický, který na dva góly nahrál a ten na začátku druhé třetiny sám vstřelil.

Red Wings pak své útočné choutky lehce zbrzdili a do hry se tak více dostali Penguins. Jejich útoky ale končily stále na stejném místě. V Mrázkově brankovišti. Nervozita domácího týmu stoupala a pocítil to i sám brankář.

Kdo mohl, do mladíka vletěl. Patric Hörnqvist ho po souboji ostře postrčil do brány, Ian Cole mu zase tvrdou ranou sestřelil helmu. Ale brankářská naděje stále hájila čistý štít. "Dneska byl neuvěřitelný. Předvedl několik klíčových zákroků v důležitých chvílích zápasu," chválil ho kapitán Henrik Zetterberg.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Detroit

Rodák z Ostravy se také rozpomněl na předchozí duel, který tady v polovině února nedochytal a byl pro něj mimo jiné posledním před odchodem na farmu. "Bylo fajn se takhle otřepat," chválil Mrázek, který sobotní vysokou prohru 2:7 na ledě Philadelphie sledoval ze střídačky.

V březnu zatím Red Wings nenosí body v hrstech tak, jak byli do té doby sami hráči zvyklí. Vítězství v Pittsburghu bylo pouze třetím z posledních sedmi duelů. Ale v kabině si ho moc váží.

"Museli jsme se vzchopit a všichni hráči šli opravdu do sebe. Také se ukázalo, jak správné máme lídry, Zetterberg, Kronwall a Dacjuk jsou muži na svém místě," chválil trenér Mike Babcock.

Petr Mrázek nakonec díky střele Davida Perrona z 50. minuty o druhé čisté konto sezony přišel, ale jeho výkon byl i tak spektakulární. Z druhého konce světa ho zaznamenal i další slavný český gólman, ten, který roky hájí barvy fotbalové Chelsea.

"Co jste na něj dneska říkali, brilantní výkon," chválil Petr Čech.

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 17:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
1:5
ONLINE
15. března
17:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 49:10. Perron

Hosté: 01:21. Sheahan, 18:06. Pulkkinen, 20:39. Židlický, 27:44. Zetterberg, 43:02. Pulkkinen

Sestavy

Domácí: Fluery (28. Greiss) – Letang, Martin, Lovejoy, Ehrhoff, Cole, Scuderi – Hörnqvist, Crosby, Perron – Comeau, Spaling, Kunitz – Bennett, Sutter, Winnik – Downie, Lapierre, Adams.

Hosté: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Židlický, Smith – Glendening, Dacjuk, Tatar – Cole, Zetterberg, Abdelkader – Pulkkinen, Sheahan, Nyquist – Jurčo, Andersson, Miller.

Rozhodčí

McCauley, Skilliter – Mach, Racicot

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

VIDEO: Po ráně Colea přišel Mrázek o helmu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud