6. dubna 2015 • 12:12

Zase ten Pittsburgh! Voráček chtěl proti rivalovi tasit pěsti

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má na ně pifku. Od té doby, co Jakuba Voráčka před pár lety vyměnili z Columbusu do Philadelphie, moc dobře ví, že největší rival klubu je soused z Pittsburghu. Duely těchto dvou mají i v současné době, kdy rvačky ustupují a sudí s chutí zbytečně vylučují za kdejakou mírnou strkanici, pořádný náboj. Stejně jako v neděli, ze které si Voráček odnesl 10 trestných minut.



Nezdá se to, ale kromě toho, že je Jakub Voráček letos se 79 body nejproduktivnějším českým hokejistou, je se 78 nasbíranými minutami také tím nejtrestanějším. Svou porci si proti Pittsburghu pobral ve 46. minutě, když se srdnatě vrhl do mely, kterou odstartoval hostující Chris Kunitz.

Ten nakrknul hráče Flyers tím, že porušil jedno z nepsaných pravidel, vystřelil po odpískání. V bráně sice nikdo nestál, ale to je jedno, tady šlo o princip. Zlatý olympijský medailista ze Soči sotva dojel na střídačku a zavalila ho horda hráčů obou týmů.

VIDEO: Mela do které se zapojil i Voráček

Téměř z druhé strany kluziště se na místo řítil i viditelně vytočený Voráček. Ke Kunitzovi se už nedostal, českého divocha si pohlídal Jevgenij Malkin, navrátilec do pittsburské sestavy. Celý incident nakonec odnesli spíše domácí, Claude Giroux vyfasoval dvě minuty za hrubost, Voráček pro změnu osobní trest.

Nakonec se ale smáli hráči Philadelphie, výhru 4:1 si hodně vychutnali. Forma Pittsburghu šla totiž před blížícím se play off hodně dolu, a pokud klub kolem Sidney Crosbyho neurve z posledních tří utkání aspoň 4 body, může klidně o postup přijít.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Pittsburgh

"Hraju za Philadelphii teprve první sezonu, ale jakmile sem přijdete, brzy zjistíte, že s Pittsburghem se rádi zrovna nemáte. Je to skvělý pocit porazit je dvakrát během jednoho týdne, zvlášť když víte, o co jim jde," konstatoval střelec třetího gólu Ryan White. "Po minulém zápase měli někteří jejich hráči poznámky, že sice prohráli, ale na rozdíl od nás postupují do play off. Tak uvidíme," dodal pro NJ.com.

Proti Pens se umí pořádně namotivovat i Voráček, který se dokonce 20. ledna ve vzájemném utkání solidně popral. Bitku vyhrál, stejně jako Philadelphie vyhrála všechny čtyři letošní vzájemné duely.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 18:30
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
4:1
ONLINE
5. dubna
18:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 19:18. Voráček, 32:20. Schenn, 54:55. White, 59:50. Del Zotto

Hosté: 16:21. Sutter

Sestavy

Domácí: Mason (Emery) – Streit (A), Grossmann, Schultz, Del Zotto, Manning, Colaiacovo – Voráček (A), Giroux, Raffl – Read, Couturier, Schenn – White, Cousins, Rinaldo – Lecavalier, Bellemare, VandeVelde. Trenér: Craig Berube

Hosté: Greiss (Fleury) – Lovejoy, Martin, Pouliot, Scuderi, Chorney, Cole – Hornqvist, Crosby (C), Perron – Comeau, Malkin (A), Kunitz (A) – Bennett, Sutter, Winnik – Adams, Lapierre, Spaling. Trenér: Mike Johnston

Rozhodčí

P. Devorski, O'Halloran – G. Devorski, Miller

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18435 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud