5. ledna 2016 • 09:14

Jednička, o které se nemluví. Mrázka po nule chválil i kouč Devils

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Petr Mrázek že není jedničkou? To už asi může tvrdit jen kouč Detroitu Jeff Blashill. Český brankář se v noci na úterý objevil v akci už poosmé v řadě (z toho šestkrát zápas začal) a připsal si díky výhře 1:0 na ledě New Jersey své druhé čisté konto v sezoně. Blashill stále zůstává neutrální, odborníci ale mají i díky skvělým výkonům třiadvacetiletého Mrázka jasno. On je jedničkou.



Blashill ví, že se slovy ohledně gólmanské situace u Red Wings musí opatrně. Mrázek sice o osm let staršího Jimmyho Howarda v poslední době výrazně herně převyšuje, jenže americký gólman má v klubu smlouvu až do roku 2019 a není zrovna obyčejná. Každý rok mu na konto přinese 5,2 milionu dolarů! Proto ta nečitelná slova.

"Nechci teď myslet moc dopředu, jen jsem prostě cítil, že bych Mrázka měl nasadit," řekl ještě před zápasem s New Jersey trenér. Co nechtěl nahlas říci kouč, to prozradí čísla. Od 8. prosince naskočil Howard do pěti utkání, žádné nevyhrál, dvě nedochytal a celkem inkasoval 15 gólů.

Naopak jeho soupeř zářil, jak jen mohl. I když některé zápasy nedotáhl do vítězného konce, vždycky Red Wings drží. "My jsme dnes měli několik výborných šancí, ale musím vyzdvihnout Mrázkův výkon," chválil například v pondělí pro northjersey.com trenér John Hynes brankáře, který jeho mužstvu nedovolil jedinou branku.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Detroit

Český gólman je samozřejmě maximálně spokojený. S Howardem je sice pojí přátelství, jeho ambice jsou nicméně velké a nikdy se jimi netajil. "Pro mě je to šance, chci chytat jak jen to půjde," řekl Mrázek, který už naskočil do 26 bitev.

Jeho zkušenější soupeř jich má pouze sedmnáct, ale hlavu nevěší. "Ať si kdo chce říká co chce, mně to neublíží," vykládal pro Free Press účastník ZOH v Soči. "Jsem velký kluk, lidé si můžou myslet a říkat co chtějí," nenechal se rozhodit Howard.

Ročník je teprve v polovině, klíčová část sezony se sotva blíží, proto ani brankáři o své pozici nechtějí moc mluvit. Po sedmé nule v kariéře mířily na Mrázka otázky týkající se jeho pozice v brankovišti, ale český reprezentant je řešil s klidem a zahrával je do autu.

Důležité jsou pro něj jeho vlastní výkony a také stále narůstající důvěra jeho spoluhráčů. "Když je v bráně, jsme v klidu. Umí vytáhnout velký zákrok a podržet nás, když je třeba," řekl pro mlive.com útočník Riley Sheahan.

Připojí Mrázek i další start? Příští utkání hraje Detroit ve čtvrtek na ledě San Jose.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 1. • 01:07
New Jersey Devils
New Jersey Devils
0:1
ONLINE
5. ledna
01:07
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí:

Hosté: 09:20. Larkin

Sestavy

Domácí: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Moore, Schlemko, Larsson, Merrill, Severson – Tlustý, Zajac "A", Palmieri – Kennedy, Henrique "A", Stempniak – Matteau, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Tootoo.

Hosté: Mrázek (Howard) – Kronwall "A", Ericsson, DeKeyser, Marčenko, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg "C", Nyquist – Tatar, Dacjuk "A", Helm – Larkin, Sheahan, Richards – Andersson, Glendening, Nosek.

Rozhodčí

McIsaac, Lee – Driscoll, Amell

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

15547 diváků

VIDEO: Takhle se například Mrázek vytáhl o víkendu proti Buffalu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud