Zdeněk Janda
19. února 2016 • 08:50

Jágr vs. Hertl 0:6. Musíme se dát dohromady, trápí legendu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FLORIDY | Jágr versus Hertl 0:6. I takhle se dá interpretovat výsledek nočního utkání mezi Floridou a San Jose. Hosté v BBT Center vyhráli 2:1 po penaltách, takže ze vzájemného setkání generací opět vyšel vítězně Tomáš Hertl. „Jsem rád, že série pokračuje,“ reagoval 22letý mladík, přesně o stejnou porci let mladší než Jágr. Ten trefil jediný gól Panthers, čímž svou bilanci prozatím zastavil na čísle 740. Jediný gól ho dělí od vyrovnání třetího Bretta Hulla v historii.



U jediné trefy Panthers byli oba Češi. Jágr se k puku dostal poté, co ho chtěl odpálit Hertl. Jenže smolně přímo na hůl svého velkého idola. A ten to chladnokrevně proměnil.

„Jenom to doklepnul. Takže jsem doufal, že se to ještě otočí, protože by mě mrzelo, kdybychom prohráli zrovna tímhle gólem,“ vykládal útočník Sharks. Pro Jágra to byl 740. gól v NHL, čímž se na jediný zásah přiblížil Brettovi Hullovi v historické bilanci.

Po utkání to ale příliš neřešil. „Jsem dost unavený. Je znát, že jsme měli hodně zraněných. Bylo to náročný. Takže můžeme být rádi za každý bod…“ ulevil si 44letý veterán.

VIDEO: Podívejte se na 740. gól Jaromíra Jágra v NHL

Florida se musela obejít bez pěti stabilních opor, což bylo znát. Byla donucená upravit herní styl, Jágr si stejně jako proti Pittsburghu musel zvykat na nové spoluhráče (Trochecka a Smithe). Aleksander Barkov je zraněný, Jonathana Huberdeaua kouč Gerard Galant přesunul do druhé formace, aby rozložil síly.

„Museli jsme hrát jinak, více nahoru dolů, což mi nevyhovuje. Ale nedá se nic dělat,“ dodal Jágr, jenž příliš nechtěl rozebírat, že mu schází jediný gól k tomu, aby dohnal legendárního kanonýra Hulla.

Historická tabulka střelců NHL:

1. Wayne Gretzky - 894

2. Gordie Howe - 801

3. Brett Hull - 741

4. Jaromír Jágr - 740

5. Marcel Dionne - 731

„Teď je hlavní, abychom se dali dohromady jako tým,“ přeje si nejproduktivnější Evropan v historii slavné ligy. Už v sobotu se Panthers opět doma utkají s Winnipegem.

Hertl si tedy mohl odškrtnout šestou výhru ve vzájemných zápasech. Když se utkali jako soupeři, ani jednou z toho Jágr nevyšel vítězně. Dvakrát to bylo během výluky v extralize, potom čtyřikrát v NHL. Naposledy v noci na dnešek.

„Během zápasu jsme se pozdravili. Asi mu napíšu, že mi něco dá, když jsem mu takhle daroval gól,“ pousmál se útočník, pro něhož byl Jágr vždycky velkým idolem.

Lídr Panthers, přezdívaný novodobý Gordie Howe, se stal čtvrtým hráčem v historii, jemuž se podařilo skórovat ve 44 letech. Naposledy to byl Chris Chelios v roce 2008, kdy mu bylo 46 let a 55 dní.

Jaromír Jágr vstřelil ve čtvrtečním utkání proti San Jose svůj 740. gól v NHL
Jaromír Jágr vstřelil ve čtvrtečním utkání proti San Jose svůj 740. gól v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud