3. března 2016 • 07:14

Nešťastný návrat. Mrázek inkasoval od Chicaga pět branek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Pět gólů inkasoval ve středečním utkání NHL brankář Petr Mrázek a jeho Detroit podlehl na domácím ledě Chicagu 2:5. Hned dvakrát ho překonal ruský nováček Artěmij Panarin, který předtím ve třech zápasech nebodoval. Český gólman si připsal 28 úspěšných zákroků.



Mrázek nastoupil poprvé od sobotního duelu pod širým nebem v Denveru, pondělní zápas s Dallasem vynechal kvůli problémům s třísly. A hned ve třetí minutě ho překonal střelou z kruhu pro vhazování obránce Brent Seabrook.

VIDEO: Podívejte se na rychlý gól Chicaga

V závěru druhé třetiny pak hosté navýšili vedení na 3:0 díky dvěma gólům v přesilové hře v rozmezí minuty a 26 sekund. Nejprve využili přesilovku pět na tři, poté i pět na čtyři. V polovině třetího dějství sice domácí snížili, v 55. minutě ale Blackhawks dalšími dvěma slepenými góly během 35 sekund stvrdili triumf.

"Ve druhé třetině jsme zabrali a dostali se herně zpátky do zápasu. Pak jsem se ale bohužel nechal zbytečně vyloučit, najednou jsme byli ve dvojnásobném oslabení a oni dali rychle dva góly," litoval kapitán Red Wings Henrik Zetterberg, jenž odehrál 900. zápas v NHL. "Pak už je těžké s takovým soupeřem dohánět tříbrankovou ztrátu. Ale myslím, že jsme dnes tvrdě bojovali až do konce."

Washington dál vládne NHL

Pozici nejlepšího týmu celé NHL potvrdil Washington vítězstvím 3:2 nad nejhorším mužstvem ligy Torontem. Capitals tak vyhráli dvacátý z posledních 23 domácích zápasů. Rozhodující gól vstřelil ve druhém utkání za sebou obránce Matt Niskanen, na všechny tři branky přihrál útočník T.J. Oshie.

Na devět zápasů prodloužili vítěznou sérii hokejisté Anaheimu, kteří udolali Montreal 3:2 po nájezdech. Ducks sice dvakrát prohrávali, v 51. minutě ale podruhé vyrovnal v přesilové hře Corey Perry a obrat dokonal trefou ve druhé sérii penaltového rozstřelu Jacob Silfverberg.

Gólem oslavil debut v dresu Kačerů Jamie McGinn, který přišel krátce před uzávěrkou přestupů z Buffala. Obě branky Canadiens vstřelil Alex Galchenyuk. Tomáš Plekanec po dvou utkáních, v nichž zaznamenal asistenci, vyšel bodově naprázdno.

Výsledky NHL:

Washington - Toronto 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 19. Chorney, 19. Ovečkin, 50. Niskanen - 22. Sošnikov, 49. Greening. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Oshie, 2. Bäckström, 3. Chorney (všichni Washington).

Anaheim - Montreal 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 35. McGinn, 51. Perry, rozh. nájezd Silfverberg - 25. a 41. Galchenyuk. Střely na branku: 35:27. Diváci: 15.273. Hvězdy zápasu: 1. Perry (Anaheim), 2. Galchenyuk (Montreal), 3. McGinn (Anaheim).

Detroit - Chicago 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Branky: 50. B. Richards, 58. Nyquist - 35. a 55. Panarin, 3. Seabrook, 37. P. Kane, 55. Ladd. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 33 střel inkasoval 5 gólů a úspěšnost zásahů měl 80 procent. Střely na branku: 33:33. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Seabrook, 2. P. Kane, 3. Crawford (všichni Chicago)

Patrick Kane přijímá od spoluhráčů gratulace po vstřelení branky proti Detroitu
Patrick Kane přijímá od spoluhráčů gratulace po vstřelení branky proti Detroitu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud