20. dubna 2016 • 10:42

Na Jágra neukazujte, neměl šanci, brání hvězdu kanadský komentátor

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 3. utkání série mezi Floridou a NY Islanders to byl domácí bek Thomas Hickey, který rozhodl bitvu v 73. minutě poté, co si šikovně sjel od modré čáry před bránu Floridy. První kdo byl za ním, byl Jaromír Jágr. Na útočníka Panthers si ukázala valná většina hokejové veřejnosti, jenže uznávaná zámořská osobnost Don Cherry se veterána zastal. "Jágr neměl šanci," řekl ve svém populárním pořadu Coach´s corner.



Pro Jágra to byl nepříjemný moment, Hickeyho moc dobře viděl sjíždět, na aktivitu kanadského beka také zareagoval, jenže obránce Islanders měl přece jen sedmnáct let náskok, dohnat ho by bylo složité i pro stejně starého hokejistu. Hokejový svět už pak obletěly pouze snímky zklamaného veterána, který se prázdným pohledem dívá do země. A mnoho novinových titulků vinilo čtyřiačtyřicetiletého útočníka.

Jenže toho se zastal Don Cherry, známý kritik evropských hokejistů, který se mimo jiné kdysi trefil také do Tomáše Hertla a jeho gólu s hokejkou mezi nohama a označil ho za zesměšnění soupeře. Podle Cherryho je Jágr nevinný.

"Když jsem trénoval, vždycky jsem říkal, že když nemáte ve vlastním pásmu puk, musíte pokaždé mít hráče před bránou," vysvětloval Cherry a jako viníka gólu tak označil obránce Briana Campbella.

VIDEO: Prohlédněte si vítěznýho gól Hickeyho

"Všichni viní Jágra, ale on vůbec neměl šanci. Campbell zmizel za bránu a nechal v tom brankáře Roberta Luonga samotného. Tohle nikdy nikdy nemůžete udělat," zlobil se Cherry.

Florida tak už podruhé v sérii přišla o zápas, který podle vývoje skóre měla vyhrát. V sérii tak prohrává 1:2 a trenér Gerard Gallant musí pro další duel svůj soubor připravit viditelně především psychicky.

"Zatím jsou to jen tři zápasy a navíc nemůžu říct, že bychom nějaký odehráli vyloženě špatně. Zvedneme se, my to umíme, dokazujeme to celou sezonu," burcuje před dalším duelem kouč Panthers.

Čtvrté utkání se hraje ze středy na čtvrtek od 2:00 SEČ.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud