Matěj Hejda
18. dubna 2016 • 05:31

Florida vedla o dvě branky, ale po Jágrově váhání prohrála v prodloužení

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Floridy ve třetím utkání série proti New York Islanders ztratili nadějné dvougólové vedení a prohráli 3:4 po prodloužení. Čeští hráči Jaromír Jágr ani Jiří Hudler v dresu Panthers se bodově neprosadili. Legendární útočník odehrál hodně smolný zápas, když v prodloužení neuhlídal najetého obránce Thomase Hickeyho, který rozhodl o výsledku utkání.  



Panthers jako by měli patent na vydařené vstupy do utkání. I ve třetím duelu série se dostali do vedení. Počáteční aktivita odměnila hosty už ve třetí minutě. Dosavadní nejlepší střelec série Reilly Smith se dostal k dorážce Petrovicovy střely a pohotově poslal puk za bezmocného gólmana Greisse. Nechybělo moc a o chvíli později už to bylo o dvě branky. Smith se dostal k odraženému kotouči a bekhendem trefil horní tyč branky Islanders 

„Po pár minutách to mohlo o dvě branky. Domácí se musí sebrat,“ varoval domácí na dálku jejich bývalý brankář Rick DiPietro, jenž pracuje pro radio ESPN 98.7 a spolukomentoval utkání.

VIDEO: Podívejte se na první branku utkání z hole Reillyho Smithe

Domácí jako by se na jeho pokyn vzchopili a Tavares mohl v přesilovce vyrovnat. Panthers ale zachránil MacKenzie, který v zakončení chytře domácího kapitána zahákoval.

Počátek druhé třetiny se nesl v podobném duchu, jako ta první. Barkov se na brankovišti protlačil k odraženému puku a poslal jej za ležícího Greisse. Ve 24. minutě hosté vedli už o tři branky, ale rozhodčí pro centimetrový ofsajd Huberdeaua branku Ekblada neuznal. 

To vlilo novou energii do žil domácím hráčům, kteří o chvíli později v dvojnásobné přesilovce snížili stav utkání. V 28. minutě si však opět vzal slovo Smith, zaměstnal Greisse a odražený puk poslal do branky urostlý Bjugstad.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Florida

Přestřelka pokračovala i nadále. Šikovný obránce Pulock, jenž v play off sebral místo českému obránci Marku Židlickému , poslal puk na mladíka Princeho, který z bezprostřední blízkosti propálil Luonga. V závěru třetiny bekhendovou střelou vyrovnal Frans Nielsen.

Třetí dějství se dlouho neslo ve znamení čekání na chybu. Tu první udělali hosté, ale Nelson tváří tvář Luongovi neuspěl. V závěru třetiny mohl aktivní Smith rozhodnout, ale Greiss byl proti, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

V něm v 73. minutě Jágr neuhlídal obránce Hickeyho, který z bezprostřední blízkosti propálil Luonga a rozhodl o výsledku třetího utkání. 

VIDEO: Podívejte se na Jágrovo zaváhání v obranném pásmu

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 02:00
New York Islanders
New York Islanders
4:3
ONLINE
18. dubna
02:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 25:21. Pulock, 31:48. Prince, 36:55. Nielsen, 72:31. Hickey

Hosté: 02:25. Smith, 21:11. Barkov, 27:23. Bjugstad

Sestavy

Domácí: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Pulock – Okposo (A), Tavares (C), Nielsen (A) – Bailey, Nelson, Kuljomin – Strome, Quine, Prince – Clutterbuck, Cizikas, Martin.

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell (A), Gudbranson, Kulikov, Petrovic, Matheson – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen (A) – Purcell, McKegg, Hudler – Thornton, MacKenzie, Wilson.

Rozhodčí

Rooney, St. Laurent – Heyer, Shewchyk

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

15 795 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud