18. dubna 2016 • 06:15

Trápící se Jágr na gól v play off čeká už dlouhé ČTYŘI roky a Florida ztrácí

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během celé základní části na něj byl spoleh. Když to Floridě nešlo, dostal puk Jaromír Jágr a velmi často po jeho akci z toho byl gól v soupeřově brance. V play off je však vše jinak, Jágr se trápí! Čtyřiačtyřicetiletý útočník se ani ve třetím utkání série s Islanders bodově neprosadil a Florida ztratila třetí duel série 3:4 po prodloužení. 



Co hůř, na gólový zásah čeká Jágr už dlouhých 34 utkání play off.

V prvních dvou duelech úvodního kola letošního play off měl Jágr k prolomení trápení bezpočet výborných příležitostí. Několikrát minul branku o pouhé milimetry, jindy si vylámal zuby na překvapivě dobře chytajícím Greissovi. Ve třetím duelu už jeho přítomnost na ledě tolik znát nebyla a prosazovali se jiní. Český útočník navíc v prodloužení neuhlídal obránce Hickeyho, který rozhodl o vítězství Islanders 4:3.

VIDEO: Podívejte se na Jágrovo zaváhání u vítězné branky Islanders 

Příliš se nedaří ani Jágrovým spoluhráčům z první řady Floridy. Ta ve složení Jágr – Barkov – Huderdeau v sérii nasbírala pouhé čtyři body. Jen tak pro srovnání, v play off nejproduktivnější hráč Panthers Reilly Smith získal už sedm kanadských bodů. „Vypadá to, že právě teď si mě puk najde, příště může rozhodnout někdo jiný," vykládal po druhém utkání. Nestalo se. I ve třetím zápase byl Smith jednoznačně nejnebezpečnějším hráčem Floridy k vítězství to tentokrát však nestačilo. 

Legendárnímu českému útočníkovi tak stále odolává překonání další jubilejní meta v jeho kariéře. Ve 205 zápasech play off nasbíral 199 bodů (78+121). Pouze čtyři hráči v dějinách NHL posbírali v utkáních o stříbrný pohár 200 a více bodů. Všichni jsou výrazně spojeni se zlatou érou Edmontonu Oilers v osmdesátých letech, kdy v čele s Gretzkym , který v play off nasbíral nepřekonatelných 382 bodů, vládli NHL.

Teď by se rád k legendární čtyřce přiřadil i český útočník. Prolomit bodovou hranici bude pro něj důležité co nejdříve, protože jeho Florida v sérii s Islanders ztrácí 1:2 na zápasy. Čtvrtý zápas série je na programu v noci ze středy na čtvrtek. Prolomí Jágr konečně svoje střelecké trápení?

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud