6. června 2016 • 16:22

Pittsburgh čeká na Malkina. Probere se? Ve finále je bez bodu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále Stanley Cupu je zatím bojem neznámých tváří. Dva góly vstřelili obránce Justin Braun či nováček Conor Sheary, žádný naopak nemají Joeové Pavelski s Thorntonem a Sidney Crosby s Krisem Letangem. Mezi těmi, kteří čekají na svůj úplně první bod, je ale například tradiční opora Jevgenij Malkin, jehož příspěvek Pittsburgh hodně postrádá. "Nedávám góly, ale snažím se týmu pomáhat jinak," bránil se autor pouhých čtyř branek v letošním play off.



Když Pittsburgh v roce 2009 vyhrál Stanley Cup, Malkin byl k nedostižení. Ve 24 zápasech nasbíral luxusních 36 bodů a logicky získal také Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. Diametrální rozdíl od letošního play off ukazují také čísla z prvních finálových bitev roku 2016. Před sedmi lety během úvodních tří zápasů proti Detroitu posbíral hned pět bodů (1+4).

Jenže Pens jsou teď jiným týmem, Malkin není mužem, na kterém je Pittsburgh bodově závislý. Přesto se na hvězdu jeho formátu dobře ukazuje, když se nedaří. "Snažím se bodovat, není to snadné, tak aspoň týmu pomáhám dobrou defenzivou a dobrou prací na vhazování," vykládal pro NHL.com.

Kanadské bodování play off
1. Couture (San Jose)
21 zápasů, 26 bodů (8+18)
2. Pavelski (San Jose)
21 zápasů, 22 bodů (13+9)
3. Burns (San Jose)
21 zápasů, 22 bodů (6+16)
4. J. Thornton (San Jose)
21 zápasů, 20 bodů (3+17)
5. Kučerov (Tampa Bay)
17 zápasů, 19  bodů(11+8)
33. Hertl (San Jose)
20 zápasů, 11 bodů (6+5)
38. Palát (Tampa Bay)
17 zápasů, 10 bodů (4+6)
81. Faksa (Dallas)
13 zápasů, 5 bodů (3+2)

Ruský útočník čeká na gól už šest zápasů, ale podceňovat ho by se nemuselo vyplatit. Hrozbou je za každé situace a hokejové osobnosti všech generací předpovídají, že jeho chvíle ještě přijdou.

"Je strašně nebezpečný a týmu pomáhá, i když neboduje. Však se podílel na tom, že je Pittsburgh ve finále Stanley Cupu, takže věci na ledě asi dělá správně," myslí si bývalý kanonýr Pavel Bure.

Jenže od Malkina bude možná potřeba trochu víc, než to. Všechny tři finále zatím rozhodovala jediná trefa, dvě padly v prodloužení, jedna v úplném závěru, a to všechno tedy dokazuje vyrovnanost. Hráč, co umí rozhodnout, může být klíčem ke šťavnaté výhře. "V příštím utkání zkusím víc hrát s pukem," sliboval novinářům borec, který má v lajne k ruce Chrise Kunitze a Bryana Rusta.

První jmenovaný zapsal ve finále branku na gól Rusta a společně zatím všichni tři čekají na větší příspěvek. I když Pens pokaždé svého soupeře přestříleli, třeba v posledním utkání vypálil Malkin poprvé na bránu až v polovině třetí části.

"Přijde mi, že se snaží až moc hrát na parádu," vysvětloval televizní komentátor a bývalý Malkinův spoluhráč Mike Rupp.

"Jenže on zároveň umí úplně přepnout. Vyhovuje mu, když je v úzkých, takže já vám říkám, jakmile půjde do tuhého, čekejte od něj třeba tříbodový zápas," vyslal bývalý útočník varování do San Jose.

SAN JOSE - PITTSBURGH ONLINE ZE 4. FINÁLE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud