6. června 2016 • 08:23

Naskočí opět bez Hertla? Pro nás je to plus, ví v šatně Pittsburghu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepším hráčem San Jose v prvních dvou utkáních finále už byl snad jen brankář Martin Jones. Přesto, i když se Tomáš Hertl v bitvě číslo 3 nemohl objevit, Sharks přidali první výhru. V noci na úterý se pak pokusí sérii srovnat a stále se neví, jestli se do boje vydá i český mladík. Trenér Peter DeBoer taktizuje, informace o své útočné zbrani nevydává. "Uvidíme," řekl naposledy.



Finále jako kdyby ho nakoplo. Ve chvíli, kdy byla ofenzivní síla San Jose paralyzována rychlými tučňáčími výpady a aktivním způsobem hry soupeře, byl Hertl tím nejvíce nebezpečným mužem sestavy kalifornského týmu. Vstřelil první gól klubu ve finále a v druhé bitvě pálil do tyčí jako o život.

Proto asi žádného příznivce Sharks nepotěšilo, když se o víkendu objevila informace, že pohmožděný Hertl do první bitvy na ledě San Jose nezasáhne. Těžká rána poté, co Sharks ztratili první dva duely. Věděli to i v šatně Pens, kde na křídlo první formace nahlíží s respektem.

"Ve všem, co dělá, je velmi dobrý," poznamenal obránce Ian Cole, který patří k těm mužům, jenž musí v závěrečných bojích sezony Hertla bránit. "Nedá se o něm asi říci, že by byl v lize vyloženě v něčem nejlepší, ale je velmi velmi dobrý obecně," pokračoval sedmadvacetiletý Američan.

Na kabinu Pens tedy jeho absence měla velmi pozitivní dopad. "Hertl je rychlý a silný. Když víte, že se nebudete muset na takového hráče soustředit, je to plus," pokračoval v rozhovoru pro Post-Gazzette.

Partě kolem Sidneyho Crosbyho to ale bylo málo. Hertla nahradil v první formaci švédský útočník Melker Karlsson, který pomohl k první brance Sharks, a ti se i bez mladého křídla v sobotním utkání vzepjali k nejlepšímu výkonu ve finále a výhře 3:2 v prodloužení.

Důležitá čtvrtá bitva se hraje dnes v noci a šance, že se v ní Hertl objeví je, zhruba 50%. "Budeme se rozhodovat podle aktuální situace," řekl naposledy DeBoer.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud