Pavel Bárta
10. srpna 2016 • 17:33

TOP čeští mladíci, kteří čekají start v NHL: Kdo se blíží svému snu?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Víte, které české tváře budou bojovat o NHL?Víte, které české tváře budou bojovat o NHL?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Čeští hokejisté už do zámoří nemíří po hrstech, jako tomu bylo dříve, přesto je stále mnoho mladých dravců, kteří se o svou šanci v NHL chtějí poprat. I když to někdy znamená plno času stráveného v nižších ligách. V sezoně 2016/17 by jich do nejprestižnější soutěže světa mohlo nakouknout hned několik, o koho se jedná?

  • Martin Frk - Grand Rapids (Detroit)

    Martin Frk bojuje o dres DetroituFoto @Frky91

    Vzhůru se dral z hlubin ECHL. V poslední sezoně s 27 trefami nejlepší český střelec AHL a druhý v týmu, se 44 body druhý nejproduktivnější Čech za Dominikem Simonem. Spoluhráč Tomáš Nosek šanci v NHL už šestkrát dostal.

  • Ondřej Kaše - San Diego (Anaheim)

    Ondřej Kaše ještě v barvách ChomutovaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jako sedmá volba Ducks v draftu 2014 před rokem podepsal nováčkovskou smlouvu a z Chomutova zamířil za oceán. Hned ve druhém zápase v AHL měl gól a nahrávku, po otřesu mozku však vynechal přes tři měsíce.

  • Marek Langhamer - Tucson (Arizona)

    Marek Langhamer během přípravy na NHL v barvách ArizonyFoto Profimedia

    V minulé sezoně ho do NHL povolali jako nováčka až z druhé farmy v ECHL, jiní gólmani nebyli zrovna po ruce. Zápas ve Winnipegu proseděl na střídačce, mezitím povýšil do AHL. A co nevyšlo napoprvé, může přijít.

  • Lukáš Sedlák - Lake Erie (Columbus)

    Lukáš Sedlák v play off AHL zazářilFoto Twitter.com /@BlueJacketViews

    V 17 zápasech play off si připsal 16 bodů (9+7) a výrazně přispěl k triumfu v Calder Cupu, v jehož finále záloha Blue Jackets smetla Hershey 4:0. Další z mladíků, o kterého měla zájem i Sparta, ovšem ještě bude pokračovat v zámoří.

  • Matěj Stránský - Texas (Dallas)

    Matěj Stránský ještě v dresu Saskatoon Blades z WHLFoto Profimedia.cz

    Stars ho draftovali před pěti lety v šestém kole, tím víc musí přesvědčovat, že do NHL patří. Jeho rozlet zbrzdily i změny ve vedení klubu. Prožil však dobrou sezonu (23+16), měl nabídky z Ruska a Sparty, ale prodloužil s Dallasem.

  • Jakub Vrána - Hershey (Washington)

    Jakub Vrána v barvách národního mužstvaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Když hrál, byl mnohdy nejnebezpečnějším hráčem na ledě. Jakub Vrána v AHL vynechal po operaci zápěstí půlku základní části. Ale jinak hrabal téměř bod na zápas. A v play off pomohl záloze Washingtonu z Hershey postavit dálnici až do finále Calder Cupu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud