28. října 2016 • 10:00

Jágr v Torontu podkopl brankáře. Dánovi se brzy přijel omluvit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřzápasový výlet po kluzištích soupeřů začala Florida bídně. Prohru v Pittsburghu následovala včerejší porážka od Toronta 2:3. Jaromír Jágr připravil první gól zápasu pro rozjetého kolegu Jonathana Marchessaulta, ale další bod už přidat nedokázal. Zaujal tak aspoň střetem s domácím gólmanem Frederikem Andersenem. Tomu se pak omluvil.



Tohle se stane jednoduše. Hráč nevypočítá oblouk, přijde rychlá změna směru a je to. Jágr zavadil o beton Andersena a metrákový gólman, který dělá v kanadském klubu od letošní sezony jedničku, se pěkně složil na led. A ani to nijak zvlášť nevypadalo, že by souboj zrovna přihrál, jak to s chutí dělají někteří jeho kolegové...

Hra zrovna mířila na opačnou stranu, a tak pád zůstal bez povšimnutí sudích, kteří by Jágra za jeho špatný odhad mohli s klidnou hlavou poslat na trestnou lavici. Český útočník se tedy přijel sám omluvit a svého soupeře ještě poklepal přes betony.

Hezké gesto od forvarda, který si připsal v utkání svůj čtvrtý bod v sezoně. Škoda pro Panthers, že nevedl k bodům do tabulky. „Hráli jsme dobře, ale udělali jsme několik chyb, které nás stály zápas," řekl pro Sun Sentinel trenér Gerard Gallant.

Jasným příkladem byla například hrubka mladíka Mika Mathesona. Nejlepší zadák posledního mistrovství světa za stavu 2:1 pro Floridu v polovině utkání zavezl puk ke střídačce, špatným pasem ho nezaujatě odložil soupeři na hůl a ten se rázem ocitl v přečíslení 2 na 1, které využil ke srovnání skóre.

„Toronto má šikovné hráče a my jsme jim dnes dali až moc času a prostoru," vykládal útočník Reilly Smith, který zatím letos zapsal jedinou branku a mužstvo čeká na jeho výraznější příspěvek. „Když necháte v současné době v NHL nějaký tým bruslit, přijde vás to draho," dodal.

Navíc Toronto skvěle podržel gólman Andersen. Pochytal několik slušných šancí nedočkavého soupeře včetně velké příležitosti Kevina Yandleho, který mohl v 56. minutě hry srovnat skóre. „Dneska jsme ho v tom chvílemi pěkně nechali, ale vždycky nás zachránil a vedl si skvěle," chválil pro NHL.com střelec druhé branky James van Riemsdyk.

Andersen všechno zvládl i přes nepříjemný moment ze třetí části hry, kdy se mu skrz mřížku protáhla čepel hole jednoho z útočících hráčů Panthers a způsobila mu krvavý šrám v obličeji. „Naštěstí se to rychle srovnalo a ani to moc nekrvácelo. Je fajn, že jsme to dali dohromady hned na střídačce," vykládal brankář.

Domácí hrdina tedy nevynechal ani minutu a po skvělém výkonu připsal druhou výhru sezony.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 10. • 01:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
3:2
ONLINE
28. října
01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 18:56. Bozak, 30:26. J. van Riemsdyk, 36:03. Bozak

Hosté: 06:55. Marchessault, 23:35. Marchessault

Sestavy

Domácí: Andersen – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Marinčin, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Komarov, Kadri, Co. Brown – M. Martin, Ben Smith, Griffith.

Hosté: Luongo – Ekblad, Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, Rau – Sceviour, Malgin, McCann – Harper, MacKenzie, McKegg.

Rozhodčí

Joannette, Kozari – Berg, Miller

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Návštěva

18 979 diváků

Proti Torontu si Jaromír Jágr připsal asistenci
Proti Torontu si Jaromír Jágr připsal asistenci

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud