28. června 2017 • 09:20

Florida chce Jágra, ale má podmínku. Legenda by musela vzít méně peněz

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání mezi Jaromírem Jágrem a Floridou stále probíhají a zdá se, že Florida už zaujala pevný postoj. Legendárního hráče č. 68 by si ráda pojistila i na další sezonu v NHL, ale pouze v případě, že český hokejista bude pobírat méně peněz než v uplynulé sezoně. V té dostal čtyři miliony dolarů plus bonusy.



O pokračování 45letého útočníka v NHL už není pochyb. Legendární křídelník se v tréninkovém středisku Panthers v Coral Springs připravuje na další sezonu a podle George Richardse z deníku Miami Herald by ji mohl opět odehrát v dresu Floridy.

Ta má ovšem při jednání o nové smlouvě jednu podmínku. Jaromír Jágr by musel pobírat méně peněz, než si vysloužil v předešlé sezoně.

Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL patří i po čtyřicítce mezi nejlépe placené české hokejisty. Panthers ovšem nemůžou považovat čtyři miliony z uplynulé sezony za příliš velkou investici, když se jim zkušený útočník odvděčil 46 body (16+30) v kompletních 82 zápasech základní části.


A bodů mohlo být více, kdyby část sezony nemarodili mladíci Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau, kteří si spolupráci s Jaromírem Jágrem nemohou vynachválit. Kladenský rodák má na jejich vzletu velký podíl, a proto by se ho na Floridě neradi zbavili.

„Florida o Jágra stojí, ale ne za tolik peněz, kolik stál v minulé sezoně. Předpokládám, že si počká na nabídky ostatních klubů,“ napsal na svůj Twitter George Richards a na jeho slova zřejmě dojde.

Trh s volnými hráči se otevře v sobotu a do té doby nejspíš k dohodě nedojde. Český útočník si počká, zda mu někdo nenabídne výhodnější kontrakt, zaručující lepší pozici v týmu.

Ozvat by se mohli Las Vegas Golden Knights, ale nováček soutěže by nemusel být jediným vážným zájemcem.

Jonathan Marchessault už do Vegas odešel, potká se tam s Jágrem?
Jonathan Marchessault už do Vegas odešel, potká se tam s Jágrem?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud