9. dubna 2018 • 06:11

Pastrňák skóroval, Boston přesto padl a půjde na silné Toronto

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním zápase základní části ročníku 2017/18 vyhrála Florida na ledě Bostonu 4:2 a výsledkem tak určila poslední dvě nejisté série ve vyřazovací části. Tam tedy Boston narazí na rivala z Toronta a Tampa Bay vyzve hokejisty New Jersey.



Pastrňák snížil na 2:3 v padesáté minutě v přesilové hře, když zakončoval hezkou souhru celého útoku střelou z levého kruhu do odkryté branky. Havířovský rodák si připsal 35. zásah. Z českých hokejistů vstřelil v základní části více branek naposledy více Jaromír Jágr, který zaznamenal 54 gólů v sezoně 2005/06. Od té doby bylo českým maximem 35 tref, které dali ještě Milan Hejduk (2006/07) a Milan Michálek s Radimem Vrbatou (oba 2011/12).

"Měli jsme teď náročný program, ale na to se nechci vymlouvat. Poslední týdny jsme rozhodně nepodávali naše nejlepší výkony," přiznal Pastrňák, se sedmi střeleckými pokusy nejaktivnější hráč zápasu. V závěru mohl ještě vyrovnat, ale v přečíslení českému útočníkovi znemožnil lépe zakončit vracející se Aaron Ekblad a gólman Roberto Luongo střelu v tísni kryl.

Boston už po 82 sekundách prohrával gólem Henrika Borgströma. Domácí ztrátu smazali v deváté minutě i s přispěním asistence Davida Krejčího. Florida, která o den dříve přišla o šanci postoupit do play off, ale ještě před první přestávkou opět strhla trefou Franka Vatrana vedení na svou stranu. Náskok zvýšil Maxim Mamin a na snížení Pastrňáka odpověděl v předposlední minutě Jevgenij Dadonov.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Florida

"Nezasloužili jsme si vyhrát, taková je realita. Zápas jsme nezvládli od úvodního vhazování v hlavách," kritizoval výkon týmu gólman Bostonu Tuukka Rask. "Chybělo nám větší nasazení. Člověk by čekal, že zrovna tohle nám scházet nebude, když jsme ještě mohli vyhrát divizi a konferenci. Ale zlepšili jsme se až ve třetí třetině a to je málo. Potřebovali jsme takhle hrát od začátku," doplnil David Backes, autor první branky domácích.

Florida šla ve druhé polovině soutěže nahoru a vyhrála 25 z posledních 35 utkání. V konečném součtu zůstala za postupovými branami o bod za Columbusem a New Jersey. "Jsme zklamání. Doufali jsme, že nám trochu pomůžou i ostatní týmy, abychom se do play off dostali. Ale myslím si, že spousta z nich si nepřála, abychom šli dál. Nechtěli na nás v play off narazit," prohlásil útočník Floridy Vincent Trocheck.

Ve Východní konferenci tvoří další dvojice v play off Tampa Bay s New Jersey, Washington s Columbusem a obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh se utká s Philadelphií. V Západní konferenci se vítěz základní části Nashville střetne s Coloradem, Winnipeg poměří síly s Minnesotou, Vegas s Los Angeles a Anaheim se San Jose. Vyřazovací část začne v noci ze středy na čtvrtek středoevropského času.

Výsledek:

Boston - Florida 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: 9. Backes (Krejčí), 50. Pastrňák - 2. Borgström, 17. Vatrano, 34. Mamin, 59. Dadonov. Střely na branku: 43:26. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Vatrano, 2. Matheson (oba Florida), 3. Bergeron (Boston).

Frank Vatrano uspěl proti klubu, za který ještě na začátku sezony nastupoval
Frank Vatrano uspěl proti klubu, za který ještě na začátku sezony nastupoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud