14. února 2019 • 06:52

Crosby i pošesté předčil McDavida, Simon chyběl. Anaheim konečně vyhrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu porazili ve středečním utkání NHL na svém ledě i bez českého útočníka Dominika Simona Edmonton 3:1. Hrdinou zápasu se stal domácí gólman Matt Murray, který kryl 38 střel včetně trestného střílení Connora McDavida.



Edmonton začal lépe a v páté minutě se ujal vedení, když McDavid v přečíslení dvou na jednoho uvolnil skórujícího Leona Draisaitla. Pittsburgh skóre otočil v úvodu prostřední části. Bryan Rust vyrovnal v oslabení a Teddy Blueger se prosadil z předbrankového prostoru. Za stavu 2:1 chytil Murray do lapačky trestné střílení McDavidovi.

„Je to proti němu těžké. Ve svém repertoáru má asi sto způsobů, jak zakončit. Zůstal jsem jako vždy trpělivý, čekal jsem na jeho první pohyb a měl jsem štěstí,“ řekl Murray. McDavid při nájezdu najížděl pomalu z levé strany a poté rychle vystřelil zápěstím. „Vím, že tohle dělá celkem často,“ podotkl Murray, že tento způsob provedení znal.

Domácí kapitán Sidney Crosby označil neproměněné trestné střílení za klíčový okamžik, McDavid řekl, že z toho vyvodí důsledky. „Asi věděl, co udělám. Musím najít něco nového,“ řekl lídr Edmontonu. „Měli jsme hromadu šancí, abychom vyrovnali. Já sám jich měl několik. Oni měli čtyřminutovou pasáž, ve které dali dva góly, a pak to udrželi. Je to frustrující. Odehráli jsme dobrý zápas a zasloužili si bodovat,“ podotkl.

Výhru stvrdil při závěrečné power play Jarred McCann a také šestý vzájemný souboj dvou velkých hvězd Crosbyho a McDavida skončil vítězstvím kapitána Pittsburghu. Oba si v utkání připsali shodně po jedné asistenci a většinu času nastupovali proti sobě.

„Hrát proti němu je velká výzva. Těžko se brání. Můžete být pozičně na správném místě, ale rychlostí vás stejně dokáže dostat do problémů,“ vyzdvihl Crosby hru McDavida, který v této sezoně bodoval ve 48 z 55 odehraných utkání. Stejná věc se povedla v minulosti jen dvěma hráčům - Mariu Lemieuxovi a Waynu Gretzkému.

Pittsburgh, do jehož základní sestavy se nevešel Simon , drží v tabulce Východní konference poslední postupové místo a před Carolinou zvýšil náskok na rozdíl tří bodů.

VIDEO | Sestřih zápasu Pittsburgh - Edmonton

Debut Boba Murrayho v roli trenéra skončil vítězně. Anaheim vydřel výhru 1:0 nad Vancouverem a doma uspěl po více než dvou měsících. Murraymu, který v klubu pracuje jedenáct let jako generální manažer, vyšla sázka na gólmana. Kevin Boyle, který startoval v NHL poprvé od úvodní minuty, chytil všech 35 střel.

Anaheim šel do utkání se sérií sedmi proher, po kterých se propadl na dno Západní konference. Jediný gól zápasu dal v sedmé minutě Jakob Silfverberg. V brance hostů chytal uzdravený Jacob Markström, jemuž kryl záda Marek Mazanec. Vancouver získal českého gólmana před dvěma dny z Rangers výměnou za volbu v sedmém kole draftu v roce 2020.

VIDEO | Sestřih zápasu Anaheim - Vancouver

Středeční výsledky NHL:

Pittsburgh - Edmonton 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 23. Rust, 27. Blueger, 59. McCann - 5. Draisaitl. Střely na branku: 34:39. Diváci: 18.570. Hvězdy zápasu: 1. Murray, 2. Rust, 3. Blueger (všichni Pittsburgh).

Anaheim - Vancouver 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 7. Silfverberg. Střely na branku: 22:35. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. K. Boyle, 2. Silfverberg, 3. H. Lindholm (všichni Anaheim).

Edmontonský brankář Mikko Koskinen dělal v brance co mohl, prohru na ledě Penguins ovšem neodvrátil
Edmontonský brankář Mikko Koskinen dělal v brance co mohl, prohru na ledě Penguins ovšem neodvrátil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud