19. srpna 2020 • 06:49

Kubalík končí, Washington žije. Flyers s Voráčkem krok od postupu

Autor: iSport.cz, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Dominik Kubalík a celé Chicago mají po sezoně. Blackhawks v pátém utkání podlehli Vegas těsně 3:4 a celou sérii ztratili 1:4 na duely. Český střelec a kandidát na Calder Trophy Kubalík se rozloučil s ročníkem jednou asistencí. A další utkání? Hokejisté Philadelphie porazili Montreal i díky asistenci Jakuba Voráčka 2:0, v sérii vedou 3:1 a jedna výhra je dělí od postupu do semifinále Východní konference NHL. Washington odvrátil vyřazení, když v zápase s New Yorkem Islanders otočil z 0:2 na konečných 3:2 a snížil stav série na 1:3. Dallas zdolal Calgary 2:1 a vyhrává 3:2 na zápasy.



Voráček vstřelil v minulém zápase jediný gól utkání, tentokrát asistoval v sedmé minutě u vítězné trefy. Kladenský odchovanec na útočné modré čáře přenesl hru z levé strany na pravou, kde si puk vyměnili Sean Couturier s Michaelem Rafflem, který vymetl horní růžek branky. Druhý gól přidal v závěru prostřední třetiny Philippe Myers. Brankář Flyers Carter Hart kryl 29 střel a vychytal druhé čisté konto za sebou.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou asistenci Jakuba Voráčka

Chicago v předchozím duelu prodloužilo sérii výhrou 3:1 a výborně začalo i páté utkání, když vedlo 2:0. U první branky asistoval Kubalík, jehož střelu dorazil Jonathan Toews. Vegas na přelomu první a druhé třetiny vyrovnalo, ale brzy opět prohrávalo, když jeho obrana zapomněla na Patricka Kanea. Aktivnější Golden Knights otočili, vítězný gól si připsal ve 42. minutě Alex Tuch.

Na postupu Vegas se podílel jednou trefou Tomáš Nosek, který se ale ve druhém utkání série zranil a od té doby nehraje.

Calgary bude odvracet matchball Dallasu

Islanders začali zostra, už v desáté minutě vedli 2:0 a po dvou jejich akcích ještě zazvonila tyč. Trenér Washingtonu Todd Reirden si po druhé inkasované brance vybral oddechový čas a jeho svěřenci na začátku druhé třetiny vyrovnali. Po hezkém průniku snížil Jevgenij Kuzněcov a v přesilové hře svou typickou střelou z levého kruhu bez přípravy vyrovnal Alexandr Ovečkin. Ruský útočník dokonal obrat ve 44. minutě z přečíslení.

VIDEO: Podívejte se na dva góly Ovečkina v sestřihu

Dallas otevřel skóre v jedenácté minutě po pěkné kombinaci Tylera Seguina s Jamie Bennem, který zakončoval akci do prázdné branky. Ještě v první třetině vyrovnal Mikael Backlund střelou zpoza pravého kruhu. Vyrovnaný zápas rozhodl v čase 41:12 John Klingberg. Švédský obránce překonanal ranou od modré čáry Cama Talbota, jehož trenéři i po pěti gólech z minulého utkání opět upřednostnili před Davidem Rittichem.

Góly

Domácí: 10:13. Ja. Benn, 41:12. J. Klingberg

Hosté: 19:15. Backlund

Sestavy

Domácí: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Fedun, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Gurjanov, Pavelski, Janmark – Perry, Dickinson, Hintz – Comeau, Faksa, Cogliano.

Hosté: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, E. Gustafsson, Forbort – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – M. Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Dubé, S. Bennett, Lucic – Rieder, D. Ryan, Rinaldo.

Rozhodčí

St. Laurent, Meier – Shewchyk, Gibbons

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 19:29. Pacioretty, 20:57. Mark Stone, 27:28. Martinez, 41:34. Tuch

Hosté: 10:32. J. Toews, 18:19. DeBrincat, 24:02. P. Kane

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Martinez, Theodore, Holden, Whitecloud – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Stephenson, W. Carrier.

Hosté: Crawford (M. Subban) – C. Murphy, Keith (A), Boqvist, de Haan, Koekkoek, Määttä – Quenneville, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Dach, Caggiula – DeBrincat, D. Strome, Saad – Carpenter, Kämpf, Highmore.

Rozhodčí

O'Rourke, Joannette – Smith, Racicot

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Góly

Domácí:

Hosté: 06:32. M. Raffl, 37:04. P. Myers

Sestavy

Domácí: Price (Ch. Lindgren) – Chiarot, S. Weber (C), Kulak, Petry, Ouellet, Mete – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Domi, Suzuki, Drouin – Lehkonen, Kotkaniemi, Byron (A) – Belzile, Evans, Armia.

Hosté: Hart (Elliott) – Provorov, Niskanen, Sanheim, P. Myers, Hägg, Braun – Giroux (C), Couturier (A), Voráček – Laughton, K. Hayes (A), Konecny – M. Raffl, N. Thompson, Pitlick – Farabee, D. Grant, Bunnaman.

Rozhodčí

McCauley, L'Ecuyer – Amell, Pancich

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto, ON

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud