17. srpna 2020 • 23:35

Boston předvedl úchvatnou smršť, Kaše byl skvělý. Colorado demolovalo

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Bostonu otočili čtyřmi góly za necelých sedm minut ve třetí třetině zápas prvního kola play off NHL proti Carolině, vyhráli 4:3 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou již 3:1. Dvěma asistencemi se na tom podílel i český útočník Ondřej Kaše, jednu finální přihrávku si připsal David Krejčí. Nejlepší střelec základní části soutěže David Pastňák kvůli zranění do utkání opět nezasáhl. V brance Hurricanes nastoupil James Reimer, který dostal přednost před Petrem Mrázkem.

 



Stejně jako Boston dělí jedna výhra od postupu do druhého kola i Tampu a Colorado. Tampa s Ondřejem Palátem v sestavě porazila 2:1 Columbus, Colorado deklasovalo 7:1 Arizonu. Český brankář Avalanche Pavel Francouz sledoval povedený výkon spoluhráčů ze střídačky, dvě branky a asistenci si připsal Nazem Kadri. Ve čtvrtém utkání série Vancouveru a St. Louis zvítězili obhájci Stanley Cupu 3:1 a vyrovnali na 2:2 na zápasy.

První dvě třetiny Bostonu nevyšly podle představ, slovenský brankář Bruins Jaroslav Halák inkasoval v 10. minutě hned z první soupeřovy střely na branku. Vedení Caroliny v 33. minutě navýšil Jordan Martinook a Boston i kvůli nevyužité příležitosti Krejčího, který z bezprostřední blízkosti trefil tyčku Reimerovy branky, prohrával po dvou třetinách o dva góly.

Ve třetí třetině ale Bruins naprosto dominovali, na střely ji vyhráli 16:2 a zvýšená aktivita se promítla i ve skóre. Hráči Bostonu dokázali čtyřmi góly v rozmezí šesti minut a 51 sekund otočit stav a dovést utkání do vítězného konce.

Dvěma góly obrat orámoval Jake DeBrusk, kterému v obou případech asistoval Kaše. První gól Bruins vstřelil DeBrusk po šikovném obhození gólmana Reimera do odkryté branky a při rozhodující trefě zakončil parádní kombinaci českých útočníků Kašeho s Krejčím.

"Pokaždé, když se mohu podílet na výhře, je to úžasné," řekl DeBrusk. "Chtěl jsem znovu začít hrát svou hru a pomoci týmu. Při první trefě jsem měl trochu štěstí a při druhé zakončil skvělou akci spoluhráčů," ocenil spolupráci s parťáky v druhém útoku Medvědů.

Boston dokázal smazat dvou- nebo vícególovou ztrátu po druhé třetině zápasu play off pojedenácté v historii. "Ten závěr, nikdy jsem nic takového neviděl. Nám nezbývá než hrát lépe. Nevím, co jiného bych řekl. Máme dobrý tým a věřím, že se i přes prohru dokážeme vrátit do hry o postup," uvedl trenér Caroliny Rod Brind'Amour, jemuž v sestavě chyběl zraněný ruský útočník Andrej Svečnikov.

VIDEO: Podívejte se na senzační pasáž Bostonu v sestřihu

V brance Colorada nastoupil po jednozápasové odmlce německý gólman Philipp Grubauer, připsal si třetí vítězství v letošním play off a 14 úspěšnými zásahy si upevnil pozici před Francouzem. Dvěma či více body se na výhře Colorada podílelo hned šest hráčů.

Hlavní podíl na vítězství měl centr druhé formace Avalanche Kadri, který si připsal dvě branky a jednu asistenci. Po restartu NHL po koronavirové pauze nasbíral kanadský útočník devět bodů v sedmi duelech. "Jako správný profesionál se snažím dát do každého zápasu maximum. V minulém utkání jsem týmu nepomohl tak, jak bych si představoval, proto jsem rád, že to dnes vyšlo," řekl Kadri.

Colorado zvítězilo v play off rozdílem šesti branek poprvé od roku 2002, kdy v semifinále Západní konference porazilo San Jose 8:2. "Musíme zůstat hladoví i do dalšího zápasu. Musíme do něj nastoupit, jako kdybychom hráli o přežití, a pokusit se ukončit sérii v pátém utkání," burcoval po zápase autor dvou asistencí Nathan MacKinnon.

Tampa porazila Columbus 2:1 zásluhou výborného výkonu třetí formace ve složení Barclay Goodrow, Yanni Gourde, Blake Coleman a ujala se vedení 3:1 na zápasy.

"Jsou jako komáři, stále bzučí, a když se jich pokusíte zbavit, nejde to. Poctivost v tréninku i ve hře je jejich doménou, hrají jeden pro druhého a nikdy nic nevypustí. Dnes byli za svou práci konečně odměněni," ocenil jejich výkon trenér Lightning Jon Cooper.

Ryan O'´Reilly dvěma góly a asistencí dovedl St. Louis k výhře nad Vancouverem. Obhájci Stanley Cupu vyrovnali stav série na 2:2.


1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 4. zápasy:

Columbus - Tampa Bay 1:2 (stav série: 1:3)
Carolina - Boston 3:4 (stav série: 1:3).

Západní konference (Edmonton) - 4. zápasy:

Arizona - Colorado 1:7 (stav série: 1:3)
Vancouver - St. Louis 1:3 (stav série: 2:2).

Góly

Domácí: 25:48. Atkinson

Hosté: 20:16. Goodrow, 24:09. Gourde

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Kivlenieks) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray – Bjorkstrand, Dubois, Texier – Riley Nash, Wennberg, Nyquist – Atkinson, Jenner (A), N. Foligno (C) – Foudy, Stenlund, Robinson.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Bogosian, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Shattenkirk, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Verhaeghe, Maroon.

Rozhodčí

McCauley, Rehman – Barton, Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 33:31. Chychrun

Hosté: 14:07. Nieto, 16:07. Kadri, 19:39. Kadri, 31:37. Donskoi, 40:19. Makar, 42:57. Calvert, 56:24. Rantanen

Sestavy

Domácí: Kuemper (41. Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Oesterle, Chychrun – Keller, Stepan (A), Hall – Kessel, Dvorak, Garland – Fischer, Söderberg, Crouse – Hinostroza, Richardson, Grabner.

Hosté: Grubauer (Francouz) – Makar, Graves, Cole, Girard, E. Johnson (A), Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Compher, Jost – Calvert, Bellemare, Nieto.

Rozhodčí

Kozari, Pochmara – Sericolo, Murray

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Góly

Domácí: 09:17. Williams, 32:08. Martinook, 58:33. T. Teräväinen

Hosté: 47:26. DeBrusk, 50:10. Clifton, 51:40. Marchand, 54:17. DeBrusk

Sestavy

Domácí: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Vatanen, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Martinook (A) – Williams, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Nečas, Geekie, Niederreiter.

Hosté: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Bjork, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Studnicka, Coyle, Kuraly – Wagner, P. Lindholm, Nordström.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – MacPherson, Nansen

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 20:40. J. T. Miller

Hosté: 16:43. R. O'Reilly, 26:52. R. O'Reilly, 35:47. Pietrangelo

Sestavy

Domácí: Markström (Demko) – Stecher, Edler, Ch. Tanev, Q. Hughes, Jo. Benn, Fantenberg – Boeser, J. T. Miller, E. Pettersson – L. Eriksson, Horvat, Pearson – Virtanen, B. Sutter, Roussel – MacEwen, Beagle, Motte.

Hosté: Allen (Binnington) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – Perron, R. O'Reilly, Schwartz – Bozak, B. Schenn, Kyrou – Blais, Thomas, Sanford – MacEachern, J. de La Rose, Sundqvist.

Rozhodčí

Sutherland, Luxmore – Cherrey, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud