11. února 2021 • 09:20

Kuriózní stažení Noska. Jako první v sezoně musel ze hry v průběhu zápasu

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco takového se jetšě nestalo. Český útočník Tomáš Nosek z týmu Vegas měl pozitivní test na koronavirus a jako první hokejista v této sezoně NHL byl kvůli tomu stažen ze hry v průběhu hry. Úterní zápas s Anaheimem tedy nedohrál. NHL o tom informovala na svém webu. Oba týmy se i přes výsledek Noskova testu utkají dnes znovu.



Osmadvacetiletý Nosek, který dal v tomto ročníku v deseti utkáních jeden gól, nenastoupil do třetí třetiny duelu v T-Mobile Arena v Las Vegas. Domácí nakonec slavili výhru 5:4 a uspěli tak potřetí za sebou od návratu do sezony. OD konce ledna se totiž úpotákali s koronavirovými těžkostmi, takže hned tři zápasy si museli odložit.

„Okamžitě poté, co jsme byli upozorněni, že jeden z hráčů měl pozitivní test na covid-19, byl útočník Vegas Golden Knights Tomáš Nosek stažen ze hry, a to přesně v souladu s koronavirovým protokolem, jímž se liga řídí. Nosek byl okamžitě izolován od spoluhráčů a zároveň bylo ihned zahájeno trasování blízkých kontaktů,“ uvedla NHL v prohlášení.

Golden Knights patří k týmům, které odehrály nejméně zápasů od začátku sezony. Dosud jich stihli jen deset, přesto vytěžili 17 bodů a vedou Západní divizi. Navzdory překážkám v podobě koronaviru, s nímž se nedávno potýkali. Na seznamu "nakažených" totiž museli být podle takzvaného covidového protokolu umístěni obránce Alex Pietrangelo či trenér Peter DeBoer. Klub se tedy zastavil a nehrál od 26. ledna do minulého pátku. Pietrangelo sice už na seznamu nefiguruje, přesto se zatím do sestavy nevrátil.

Golden Knights ve středu netrénovali a nebyli ani k dispozici novinářům. Ducks na ledě T-Mobile Areny trénovali.

NHL musela v této sezoně odložit už 34 zápasů, z toho 25 tento měsíc. Čtvrtého února přijala soutěž další koronavirová opatření.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud