24. listopadu 2021 • 06:40

McDavid poprvé v sezoně nebodoval, Edmonton padl. Tampa přehrála Flyers

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Edmontonu podlehli v úterním utkání NHL na ledě Dallasu 1:4 a jejich lídr Connor McDavid až v osmnáctém utkání sezony poprvé nebodoval. Obhájce Stanleyova poháru Tampa Bay porazila Philadelphii 4:0. Nejlepší tým Západní konference Calgary vyhrálo 5:2 nad Chicagem, Daniel Vladař tentokrát za vítěze nechytal.



Dallas využil v úvodní třetině dvě přesilové hry, tečí se prosadil Roope Hintz a pěknou kombinaci zakončil do odkryté branky Jason Robertson. „To udalo ráz celému zápasu. Mají těžké a silové hráče, pořád byli před pukem a museli jsme dobývat. Bylo to složité,“ řekl trenér Edmontonu Dave Tippett.

Z úniku zvýšil v polovině utkání Denis Gurjanov na 3:0. Vzápětí snížil po přečíslení Ryan McLeod, ale větší drama nepřipustil tečí Luke Glendening. Na výhře se podílel třemi asistencemi John Klingberg a Stars jsou i díky výkonu Radka Faksy prvním týmem, který ubránil McDavida.

„Nedávali jsme mu čas ani prostor, hráli jsme mu do těla. Hodně jsme mu to ztížili a bylo pro něj složité něco vymyslet. Zvládli jsme to dobře,“ řekl obránce Dallasu Miro Heiskanen k bránění McDavida. „Vždy to vyžaduje dobrou spolupráci celé pětky. Snažíte se, aby nenabrali (s Leonem Draisaitlem) ve středním pásmu velkou rychlost, odtlačujete je k mantinelům. Pokud se vám to daří, nenadělají tolik škody,“ doplnil kouč Rick Bowness.

I tak měl McDavid šanci, aby prodloužil svou šňůru, ve které získal 32 bodů (12+20). V závěrečné minutě ale zastavilo jeho střelu břevno. V historii Oilers měl od startu sezony delší sérii jen Wayne Gretzky. Legendární útočník bodoval v ročníku 1982/83 v úvodních 30 zápasech a o rok později dokonce v 51 utkáních.

Hlavním strůjcem výhry Tampy Bay byl gólman Andrej Vasilevskij, který zneškodnil 34 střel a připsal si první nulu v sezoně. Steven Stamkos vstřelil jeden gól a na dva přihrál, Zach Bogosian a Corey Perry skórovali poprvé v tomto ročníku. Zbývající branku dal Alex Barre-Boulet. Ondřej Palát si připsal do statistiky +/- dva kladné body a Jan Rutta jeden.

Tampa dala Philadelphii čtyři góly
Tampa dala Philadelphii čtyři góly

„První třetinu jsme se jim ještě vyrovnali, bohužel protlačili jednou puk do branky zpoza pravého kruhu. Od druhé třetiny ale diktovali hru a od třicáté minuty nám to vůbec nešlo. Naše přihrávky byly nepřesné, tím se dostávali do spousty vyložených šancí. Byli lepší,“ uznal trenér Philadelphie Alain Vigneault.

Calgary vedlo 1:0 a 2:1 brankami Dillona Dubeho a Milana Lucice. Chicago vyrovnalo góly Brandona Hagela a Reese Johnsona. Nerozhodný stav 2:2 zlomil až v 55. minutě Matthew Tkachuk, jehož přihrávku si srazil bruslí do vlastní sítě Seth Jones. „Minulou sezonu jsme takové zápasy většinou v závěru ztráceli. Je skvělé, že se to otočilo a soupeřům nerozdáváme body,“ řekl autor vítězné trefy.

Čtvrtou výhru v řadě zpečetili při hře bez gólmana Trevor Lewis a Johnny Gaudreau. Calgary, které se neprobojovalo do posledního play off, se bodově dotáhlo na Carolinu s Floridou, vedoucí týmy NHL. K vzestupu Flames pomáhá i Vladař, který ve svých posledních dvou startech vychytal nulu. Tentokrát plnil roli náhradního gólmana. Na druhé straně útočník Dominik Kubalík ani nevystřelil a gól nedal už 13 zápasů.

Góly

Domácí: 02:28. Bogosian, 26:43. Stamkos, 36:17. Perry, 47:26. Barré-Boulet

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Perry, Bellemare, Maroon.

Hosté: Hart (M. Jones) – Braun, Provorov (A), Ristolainen, Sanheim, Seeler, Yandle – J. van Riemsdyk, Couturier (A), Farabee – Atkinson, Brassard, Giroux (C) – Konecny, Laughton, Lindblom – MacEwen, N. Thompson, Willman.

Rozhodčí

L´Ecuyer, Dunning – Kovachik, Murray

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 10:59. Hintz, 15:59. J. Robertson, 29:27. Gurjanov, 48:19. Glendening

Hosté: 30:35. R. McLeod

Sestavy

Domácí: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, R. Suter, M. Heiskanen, Lindell (A), Hakanpää, Sekera – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Jamie Benn (C), M. Raffl – Glendening, Seguin (A), Kiviranta – A. Radulov, Faksa, Peterson.

Hosté: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Keith, Ceci, Broberg, Barrie, K. Russell – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Brendan Perlini.

Rozhodčí

Dwyer, Chmielewski – O'Quinn, Galloway

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 01:19. D. Dubé, 13:06. Lucic, 54:25. M. Tkachuk, 58:39. T. Lewis, 59:34. J. Gaudreau

Hosté: 08:57. Hagel, 23:51. Reese Johnson

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Ch. Tanev, Kylington, R. Andersson, Hanifin, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – T. Pitlick, Monahan (A), D. Dubé – T. Lewis, B. Richardson, Lucic.

Hosté: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy (A), McCabe, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – D. Strome, J. Toews (C), Hagel – Hardman, Borgström, D. Kubalík – Khaira, R. Carpenter, Reese Johnson.

Rozhodčí

Morton, Schlenker – Alphonso, Baker

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

15 464 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud