7. února 2023 • 06:59

SESTŘIHY: Dvougólová show Paláta i Chytila. Vejmelka vychytal Wild

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšná představení českých útočníků v NHL. Ondřej Palát v dresu New Jersey, za které chytal Vítek Vaněček, nastřílel dva góly při výhře 5:4 v prodloužení nad Vancouverem. Dvě trefy si připsal také Filip Chytil, jenž pomohl New York Rangers porazit Calgary (5:4p). Radek Faksa přispěl asistencí k vítězství Dallasu 3:2 po nájezdech proti Anaheimu. Brankář Karel Vejmelka pochytal 33 střel Minnesoty a dotáhl Arizonu k výhře 3:2.



Devils s Vancouverem od čtvrté minuty prohrávali, ještě v první třetině ale zásluhou Jacka Hughese srovnali a před polovinou zápasu odskočili na rozdíl dvou branek. Dvěma zásahy během necelé půl minuty se o to postaral Palát, jenž nejprve tečoval střelu Dougieho Hamiltona a poté si našel odražený puk mezi kruhy a zvýšil na 3:1.

Po dalších 23 sekundách se podruhé prosadil Hughes a domácí odskočili na rozdíl tři branek. Canucks však nesložili zbraně a vybojovali prodloužení. To v poslední minutě rozhodl Jasper Bratt a pomohl New Jersey k osmé výhře z posledních deseti zápasů.

„Nebyl to náš nejlepší zápas. Po týdenní pauze na Utkání hvězd jsme působili trochu ospale. Na druhou stranu jsme ale ukázali charakter a dovedli zápas do vítězného konce,“ řekl Bratt, střelec vítězného gólu Devils.

Vaněček kryl 26 střel a dovedl New Jersey k desáté výhře v řadě. Český gólman neprohrál od 29. prosince a drží svou nejdelší sérii výher v NHL.

Chytil si v šesté minutě zápasu NY Rangers s Calgary nabruslil za obranu, převzal přihrávku o mantinel a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Podruhé se český útočník prosadil v úvodu druhé třetiny, kdy na obranné modré čáře vystihl rozehrávku Flames a individuální akci zakončil přesným pokusem mezi betony Jacoba Markströma.

Rodák z Kroměříže zažívá průlomový ročník. Poprvé v základní části překonal hranici 30 bodů a s 18 góly je třetím nejlepším střelcem týmu. Ve třinácti zápasech v novém kalendářním roce nasázel 10 branek a bodově naprázdno vyšel pouze třikrát. „Nejlepší na tom je, že vidím, jak se vyplatí tvrdě pracovat. To je to jediné, co mám v hlavě,“ řekl třiadvacetiletý útočník.

Zápas za stavu 4:4 dospěl do prodloužení, ve kterém se radovali domácí Rangers. Alexis Lafreniere z dorážky zakončil přečíslení dva na jednoho a vystřelil newyorskému celku první výhru nad Flames od března roku 2018. „Mika (Zibanejad) tvrdě vystřelil a já v první chvíli myslel, že dal gól. Naštěstí jsem si ale všiml, že puk je před brankou, tak jsem rychle zabrzdil a z otočky se pokusil dát gól. Naštěstí to vyšlo,“ popsal rozhodující situaci Lafreniere.

Dallas zdolal Anaheim 3:2 po samostatných nájezdech a pojistil si vedení v Západní konferenci. Faksa v deváté minutě předložil puk Nilsi Lundkvistovi, jenž z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. Český forvard bodoval po třech zápasech a zaznamenal 11. bod v sezoně.

Arizona porazila Minnesotu 3:2 a bodovala potřetí za sebou. Výhru Coyotes řídil dvougólový bek Jakob Chychrun. Vejmelka se blýskl 33 zákroky a úspěšností zákroků přesahující 94 procent.

„Po té pauze to vůbec nebyl jednoduchý zápas. Myslím si, že jsme se na něj připravili víc než dobře. Byli jsme plní energie a Veggie (Vejmelka) odchytal skvělé utkání. Předvedl několik skvělých zákroků a udržel nás ve hře,“ pochválil českého gólmana Chychrun.

Premiéru v dresu NY Islanders si odbyl Bo Horvat. Po trejdu z Vancouveru se zařadil do středu první útočné formace a při výhře 2:1 nad Philadelphií odehrál 19 minut.

Floridské derby jednoznačně ovládli Panthers, kteří porazili Tampu Bay 7:1. Pěti body se po Utkání hvězd, v němž získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče, blýskl Matthew Tkachuk. Pod čtyři branky se podepsal Carter Verhaeghe.

Góly

Domácí: 30:39. Deslauriers

Hosté: 17:07. Palmieri, 28:18. Barzal

Sestavy

Domácí: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Konecny, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Tippett, N. Cates, Hayes – Allison, Frost, Farabee – Bellows, P. Brown, Deslauriers.

Hosté: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Romanov, Dobson, S. Aho I – Barzal, Horvat, Bailey (A) – Palmieri, Nelson (A), Lee (C) – Holmström, Pageau, Parise – Fasching, Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

South, Blandina – Alphonso, Baker

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 695 diváků

Góly

Domácí: 08:04. Verhaeghe, 21:42. Bennett, 28:40. M. Tkachuk, 37:56. Luostarinen, 42:53. E. Staal, 45:26. Verhaeghe, 54:23. M. Tkachuk

Hosté: 23:02. Kučerov

Sestavy

Domácí: Bobrovskij – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Lomberg – G. Smith, E. Staal, Tierney.

Hosté: Vasilevskij – Bogosian, Hedman (A), Černák, Cole, Perbix, Sergačjov – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Killorn, Cirelli, Hagel – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.

Rozhodčí

Trevor Hanson, Peter MacDougall – Mark Shewchyk, Ryan Galloway

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Góly

Domácí: 05:37. Chytil, 22:02. Chytil, 39:46. Zibanejad, 52:55. Zibanejad, 61:37. Lafreniere

Hosté: 10:25. Coleman, 36:25. Toffoli, 46:40. Mangiapane, 48:41. Mi. Stone

Sestavy

Domácí: Halák (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Harpur – Vesey, Zibanejad (A), Panarin – Goodrow (A), Trocheck, Kreider – Kakko, Chytil, Lafreniere – Blais, Leschyshyn, Cuylle.

Hosté: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, C. Tanev (A), Weegar, Mi. Stone, Zadorov – Toffoli, E. Lindholm (A), Dubé – Huberdeau, Kadri, Pelletier – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Lewis, Ružička, Lucic.

Rozhodčí

Sutherland, Schrader – Murray, Smith

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

17 173 diváků

Góly

Domácí: 17:48. J. Hughes, 29:27. Palát, 29:55. Palát, 30:17. J. Hughes, 64:18. Bratt

Hosté: 03:35. Podkolzin, 35:29. L. Schenn, 39:33. Lazar, 46:02. Di Giuseppe

Sestavy

Domácí: Vaněček (Blackwood) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Graves, Marino, B. Smith – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Zetterlund, J. Hughes (A), Šarangovič – Mercer, Haula, Tatar – Bastian, M. McLeod, Wood.

Hosté: Delia (S. Martin) – Bear, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), T. Myers, Stillman – Beauvillier, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Garland, J. Miller (A), Joshua – Boeser, Dries, Podkolzin – Lazar, Aman, Di Giuseppe.

Rozhodčí

Dunning, McIsaac – Jackson, Cherrey

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14 630 diváků

Góly

Domácí: 08:08. Lundkvist, 27:35. Hintz, . Seguin

Hosté: 51:04. Silfverberg, 52:30. Henrique

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, C. Miller, Hakanpää, Lindell, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Faksa, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Dellandrea – Kiviranta, Glendening, Gurjanov.

Hosté: Gibson (Stolarz) – Fowler, Kulikov, Beaulieu, Klingberg, Benoit, Shattenkirk – Henrique, Zegras, Terry – Vatrano, McTavish, Max Jones – R. Strome, Lundeström, Silfverberg – Comtois, Jays. Megna, Carrick.

Rozhodčí

Schlenker, Lee – Mills, Tobias

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 145 diváků

Góly

Domácí: 29:26. Chychrun, 49:35. Chychrun, 53:13. McBain

Hosté: 23:39. Kaprizov, 41:40. Brodin

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Ingram) – Chychrun, Välimäki, Nemeth, Moser, Stecher, J. Brown – Keller (A), Hayton, Schmaltz – Crouse (A), Bjugstad, Fischer (A) – Maccelli, McBain, Kassian – N. Ritchie, Boyd, Dea.

Hosté: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Spurgeon (C), Brodin, Dumba (A), Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Zuccarello – Greenway, J. Eriksson Ek, Hartman – M. Foligno (A), F. Gaudreau, Boldy – Duhaime, Dewar, Reaves.

Rozhodčí

Rehman, O'Rourke – Mahon, Brisebois

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Návštěva

4600 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud