24. dubna 2023 • 07:20

SESTŘIHY: Boston blízko postupu, Češi bodovali. Gól Nečase i obrat Oilers

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boston už je jen jednu výhru od postupu do 2. kola play off. V neděli večer zvládli Bruins i druhý zápas na ledě Floridy a po triumfu 6:2 se ujali vedení v sérii 3:1 na zápasy. David Pastrňák tentokrát bodově nepřispěl, Češi každopádně byli vidět. Pavel Zacha zapsal dvě asistence, Tomáš Nosek s Jakubem Laukem po jedné nahrávce. K postupu už se přiblížila i Carolina, která vyhrála 5:2 na ledě New York Islanders a vede v sérii rovněž 3:1 na zápasy. Jedním gólem k triumfu přispěl i Martin Nečas. V noci se pak hrají další dva zápasy. ONLINE přenosy ze všech duelů sledujte na iSport.cz.



Nečas si ve druhé minutě druhé třetiny v přesilové hře najel před branku na přihrávku naslepo od Stefana Noesena a přesnou ranou zvýšil na 2:0 pro Carolinu. Český forvard se střelecky prosadil poprvé v aktuálním play off a ve čtvrtém zápase zaznamenal třetí bod.

V úvodu třetí části dal svůj druhý gól v zápase Seth Jarvis a poslal Hurricanes do vedení 4:0. Islanders sice ve zbytku zápasu dokázali snížit, na víc se ale nezmohli a prohráli 2:5. Carolina se ujala vedení 3:1 na zápasy a v úterý před vlastními fanoušky může sérii uzavřít

Ve stejné situaci jako Hurricanes je Boston, jenž zvládl i druhý zápas na ledě Floridy. Bruins k výhře výrazně pomohla trojice českých hokejistů. Nejvýrazněji se do chodu zápasu zapsal Zacha, po jehož asistencích se prosadili Brad Marchand a Jake DeBrusk.

Pátou branku Bruins pro Taylora Halla připravil Nosek a v závěru svůj první bod v play off NHL zaznamenal Lauko, jenž Hallovi nahrál na druhý gól v zápase. Pastrňák v utkání nebodoval a David Krejčí stejně jako ve čtvrtém duelu nenastoupil kvůli zranění v horní části těla.

Hokejisté Dallasu i Edmontonu srovnali své série na 2:2. Celek Stars na ledě Minnesoty vyhrál díky dvěma trefám Tylera Seguina 3:2 a Oilers porazili Los Angeles 5:4 v prodloužení. Dvakrát se prosadil nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off Leon Draisaitl a tři branky připravil Connor McDavid.

Góly

Domácí: 43:14. Pelech, 57:57. Horvat

Hosté: 04:05. Jarvis, 21:15. Nečas, 33:30. S. Aho II, 41:20. Jarvis, 54:01. MacEachern

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Pelech, Pulock, Romanov, Mayfield, S. Aho I – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, Martin.

Hosté: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Gostisbehere – Jarvis, S. Aho II, Drury – Nečas, Kotkaniemi, Noesen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Puljujärvi, Stastny, MacEachern.

Rozhodčí

McCauley, L'Ecuyer – Murchison, Suchánek

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255 diváků

Góly

Domácí: 36:00. Tkachuk, 46:11. Bennett

Hosté: 09:45. Marchand, 21:52. DeBrusk, 42:26. Bertuzzi, 48:05. DeBrusk, 56:24. Hall, 59:32. Hall

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Lyon) – Fitzgerald, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov, Luostarinen – Tkachuk, Bennett, Verhaeghe – Duclair, Lundell, Lomberg – White, E. Staal, Cousins.

Hosté: Ullmark (57. Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Carlo, Lindholm, Orlov, Forbort – DeBrusk, Coyle, Marchand – Pastrňák, Zacha, Bertuzzi – N. Foligno, Frederic, Hall – Hathaway, Nosek, Lauko.

Rozhodčí

O’Rourke, Luxmore – MacPherson, Marquis

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise, Florida, USA

Góly

Domácí: 45:58. Klingberg, 58:40. Gaudreau

Hosté: 35:42. Seguin, 43:05. Dadonov, 56:29. Seguin

Sestavy

Domácí: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Faber, Klingberg – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, Steel, M. Johansson – M. Foligno (A), Gaudreau, Nyquist – Reaves, Dewar, Duhaime.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), Suter, Hakanpää, Lindell, Hanley, Harley – Seguin (A), Hintz, J. Robertson – Dellandrea, Domi, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Glendening, Faksa, Kiviranta.

Rozhodčí

Pollock, Rank – Cormier, Berg

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19 331 diváků

Góly

Domácí: 09:25. Vilardi, 16:48. Arvidsson, 18:11. Kopitar, 44:28. M. Roy

Hosté: 24:55. Bouchard, 29:41. Draisaitl, 39:49. Draisaitl, 56:58. E. Kane, 70:39. Hyman

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Copley) – Doughty (A), Anderson, M. Roy, Gavrikov, Durzi, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Iafallo, Vilardi, Fiala – Anderson-Dolan, Kupari, Grundström.

Hosté: Skinner (21. Campbell) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak, Broberg – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Bjugstad, Kostin.

Rozhodčí

Lee, Kozari – Alphonso, Mills

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 367 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud