29. února 2024 • 13:31

Koloběh trejdů v NHL spuštěn! Tanev míří do Dallasu, součástí i Devils

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už 8. března proběhne uzávěrka přestupů v NHL. V únoru jsme do středy přesto viděli pouze dvě výměny. Zámořím kolovala informace, že všechny týmy čekají na Calgary. O Christophera Taneva byl totiž v rámci NHL velký zájem a právě jeho výměna má stanovit ceny pro další trejdy. Koloběh byl spuštěn. Tanev se stěhuje do Texasu.



V posledních letech se začaly množit tzv. ‚three-way‘ výměny. Tedy to, že součástí trejdu je i třetí tým. Stalo se i v tomto případě. A jde samozřejmě jenom o čachry s penězi. Jak jinak.

Průběh celé výměny? Calgary nejprve poslalo Christophera Taneva do New Jersey s tím, že si Flames ponechali 50 % z jeho 4,5 milionového platu ve svých rukách.

Následně Ďáblové poslali Taneva do Dallasu, přičemž si New Jersey ponechalo dalších 50 % z jeho platu (tedy z 2,25 mil. USD). Devils za tuto oběť byli obdarování výběrem ve 4. kole draftu 2026. Z hlediska fanouškovství získali draftový výběr zadarmo. Z pohledu majitele za několik stovek tisíc dolarů.

Devils samozřejmě nebudou platit Tanevovi celých 1,125 mil. dolarů, které si ponechali ve svém platovém stropě. Je totiž odehráno už zhruba 75 % sezony. Majitel klubu z Newarku tedy vyplatí chybějících cca 25 % z 1,125 milionu. Aneb čachry s penězi.

A nyní zřejmě to nejpodstatnější.

Cena Christophera Taneva stanovila hodnotu pro jiné hráče, kteří budou také velmi pravděpodobně vytrejdováni před uzávěrkou přestupů. A nakonec nebyla nijak vysoká. Calgary získalo výběr ve 2. kole draftu 2024, podmíněný výběr ve 3. kole draftu 2026 a prospekta Arťjoma Grušnikova.

Christopher Tanev poslední roky patří k nejlepším defenzivním obráncům ligy. Může nastupovat v první či druhé obranné dvojici. Z předchozích sezon je zvyklý bránit nejlepší útoky soupeře a nastupovat také na oslabení.

Dallas získal velkého hráče. Stars už před příchodem Taneva patřili mezi největší adepty na Stanleyův pohár. Nyní se pochopitelně šance ještě zvýšila.

Jim Nill potvrdil, proč je považován za jednoho z nejschopnějších generálních manažerů v lize. Zisk Christophera Taneva ho totiž nestál výběr v 1. kole draftu a navíc ve svých řadách udržel všechny nadějné hokejisty jako Mavrik Bourque, Ty Dellandrea či Logan Stankoven.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud