9. dubna 2024 • 06:50

Hertl je zpět! První start za Vegas, hned bodoval. Slavili Hronek i Kämpf

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Hertl vůbec poprvé po přestupu ze San Jose naskočil v dresu Vegas. A rovnou si připsal asistenci! Na ledě Vancouveru proti svému krajanovi Filipu Hronkovi marně bojoval s Golden Knights o vítězství, Canucks uspěli 4:3. Už předtím mohl slavit další Čech David Kämpf, když jeho Toronto těsným výsledkem 3:2 v prodloužení přehrálo Pittsburgh. Devětadvacetiletý centr se na tom bodově nepodílel.



Český hokejový útočník Tomáš Hertl při své premiéře v dresu Vegas jednou asistoval, prohru 3:4 na ledě Vancouveru ale neodvrátil. Padl také Pittsburgh, který podlehl Torontu 2:3 v prodloužení a nevyužil tak příležitost k posunu na místo zaručující postup do play off.

Hokejisté Vegas ve Vancouveru po dvou gólech Jacka Eichela v úvodních devíti minutách vedli 2:0, ještě před první přestávkou ale o náskok přišli. Canucks se vrátili do zápasu díky dvěma využitým přesilovkám.

Ve druhé třetině se jako první opět prosadili hosté. Branku na 3:2 dal po pěti sekundách početní výhody Noah Hanifin. Asistenci u jeho trefy si připsal i Hertl, jenž vyhrál buly na začátku celé akce.

Český forvard se vrátil na led po více než dvou měsících a v prvním duelu za Vegas odehrál přes 20 minut. Při premiéře za úřadující šampiony byl platný nejenom v útoku, ale také v obraně. Se čtyřmi srážkami byl dokonce nejaktivnějším hráčem Golden Knights.

K bodům však ale jeho výkon nepomohl. Canucks v průběhu druhé třetiny zásluhou Brocka Boesera a Conora Garlanda otočili na 4:3 a v závěrečné dvacetiminutovce si vítězství pohlídali. V tabulce Západní konference se tak osamostatnili na druhém místě. Hokejisté Vegas jsou nadále osmí.

Góly

Domácí: 25:36. Knies, 41:22. Matthews, 61:30. McCabe

Hosté: 18:06. Rakell, 53:38. D. O'Connor

Sestavy

Domácí: Samsonov (Woll) – Rielly (A), Ljubuškin, Benoit, McCabe, Giordano, Brodie – Bertuzzi, Matthews (A), Domi – McMann, Tavares (C), Marner – Knies, Holmberg, W. Nylander – Dewar, Kämpf, Reaves.

Hosté: Nedeljkovic (Jarry) – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, St. Ivany – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Puljujärvi, Carter, Bemström.

Rozhodčí

Lee, Rank – Smith, Baker

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

18 441 diváků

Góly

Domácí: 11:50. Garland, 14:26. Q. Hughes, 33:10. Boeser, 38:31. Garland

Hosté: 01:54. Eichel, 08:06. Eichel, 29:33. Hanifin

Sestavy

Domácí: Šilovs (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Höglander, E. Pettersson (A), Boeser – Joshua, J. Miller (A), Garland – Michejev, Blueger, P. Suter – Podkolzin, Aman, Lafferty.

Hosté: L. Thompson (Patera) – Hanifin, Hague, McNabb, Theodore (A), Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Hertl, Stephenson, Amadio – Dorofejev, W. Karlsson (A), Mantha – Cotter, Howden, Kolesar.

Rozhodčí

L´Ecuyer, Markovic – Alphonso, Knorr

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18 899 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud