8. dubna 2024 • 11:40

Tohle se v NHL nestává. „Boj“ brankáře se sluncem je hit: vyvolený k výhře!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na starších zimácích mohou být fanoušci na podobnou podívanou zvyklí. V multifunkční aréně, ve které se mimo jiné hrají zápasy NHL, jde ale o velkou raritu. Během utkání Washingtonu s Ottawou (2:3p) došlo ke kuriózní situaci, kdy otevřenými dveřmi v horním prstenci Capital One Areny pronikl do haly sluneční svit, který mířil přímo na gólmana Senators Joonase Korpisala. Sudí až poté, co finský brankář rozhazováním rukou naznačoval, že mu světlo brání při výhledu, hru přerušili. Vtipným momentem se nyní baví fanoušci na sítích.



Běžela osmá minuta první třetiny zápasu ve Washingtonu a Ottawa již prohrávala 0:1 po gólu útočníka Maxe Paciorettyho. A fanouškům se najednou mohlo začít zdát, že Joonas Korpisalo začíná zářit. Ne, nebylo tím myšleno, že v tu chvíli začal podávat fantastické zákroky. Důležité momenty v brance Senators si nechal až do zbytku souboje s Capitals.

Devětadvacetiletého Fina osvítily sluneční paprsky, což se v moderních arénách v zámořích takřka nestává. Nicméně ve druhém patře Capital One Areny přímo naproti brance, ve které zrovna stál gólman Ottawy, byl otevřený vstup do sektorů pro stále přicházející diváky. A světlo, které se linulo dveřmi, bylo pro ideální Korpisalův výhled příliš. Sluncem oslepený brankář velice brzy začal máchat rukama na rozhodčí a hokejkou ukazoval, co mu brání v chytání.

Když následně jeden ze sudích přerušil hru a dorazil ke Korpisalovi, skoro jako kdyby společně připomněli scénku z české komedie Kameňák. „Vidíte támhleto slunce?“ ptá se doktor Víťa. „Který? Jo, to vidím!“ odpověděl děda Poláček v podání herecké legendy Lubomíra Lipského.

Podobná situace se naskytla i na hřišti Capitals při výměně názorů finského fantoma s rozhodčím. I arbitr musel uznat, že se opoře Senators chytá obtížně, když si rukou zakrýval oči před ostrým světlem.

Problém se slunečními paprsky byl vzápětí vyřešen zatažením závěsu. Zápas tak mohl pokračovat a Korpisalo již bez oslepení sluncem mohl chytat dál. A i když ve Washingtonu inkasoval ještě jeden gól, víc už soupeři z hlavního města USA nedovolil. Ottawě se podařilo duel dvakrát srovnat a dostat zápas do prodloužení, ve kterém za 41 sekund rozhodl mladý obránce Jake Sanderson.

„Bojovali jsme tvrdě. Potřebovali jsme nyní všechny hráče a naše čtvrtá lajna nám dala několik dobrých minut, což nám podle mě pomohlo vyhrát zápas,“ ocenil trenér Jacques Martin pracanty ze čtvrtého útoku, mezi kterými byl i český útočník Jiří Smejkal . Krajan Dominik Kubalík do zápasu nenastoupil.

I díky kurióznímu momentu z úvodu utkání fanoušci na sítích vtipkují, že byl Korpisalo vyvolený hokejovým bohem k výhře. Drtivá většina uživatelů sociální sítě X se každopádně shoduje, že během zápasu NHL ještě nic takového nezažili. Rodák z Pori navíc nejen kuriozitou pomohl zastínit velký večer Johna Carlsona. Obránce Washingtonu si před bitvou užíval na ledě s rodinou ceremoniál u příležitosti 1000. odehraného utkání v NHL. 

Zatímco pro Senators vybojovaná výhra už nic neřeší, jelikož jsou v Atlantické divizi předposlední a již bez šance na postup do play off, Capitals o účast ve vyřazovací části stále bojují. Proti Ottawě prohráli šestý zápas v řadě a boje o Stanley Cup jim čím dál více unikají.

Vyvolený hokejovým bohem. Fanoušci na sítích vtipkují na adresu finského brankáře Joonase Korpisala poté, co mu výhled v brance rušilo sluneční světlo
Vyvolený hokejovým bohem. Fanoušci na sítích vtipkují na adresu finského brankáře Joonase Korpisala poté, co mu výhled v brance rušilo sluneční světlo

Washington Capitals Vše o klubu ZDE

Ottawa Senators Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud