22. dubna 2024 • 09:55

SESTŘIHY: Hronek přišel o asistenci u obratu. Winnipeg - Colorado 7:6

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Filip Hronek prožil s Vancouverem povedený obrat v úvodním zápase play off NHL proti Nashvillu. Hokejisté Canucks na domácím ledě prohrávali po dvou třetinách 1:2, ale zvítězili 4:2. Winnipeg v přestřelce porazil Colorado 7:6. Z vítězství se radovali také New York Rangers a Florida.



Vancouver se do šancí k vyrovnání dostával velice složitě. Nakonec udeřil z nenápadné akce na konci 49. minuty. Hronek udržel puk v útočném pásmu a poslal ho za branku na Brocka Boesera, ten ho vrátil na modrou čáru ke Quinnu Hughesovi a kapitán Canucks zápěstím propálil všechno, co mu stálo v cestě. Puk se před gólmanem otřel ještě o Piuse Suttera, jemuž byl nakonec gól připsán. Hronek měl původně asistenci.

O pouhých 12 sekund později se Canucks poprvé dostali do vedení. Conor Garland vybojoval puk za brankou a v ideální pozici našel Dakotu Joshuu. Ten v závěru ještě trefil prázdnou branku a zpečetil výhru 4:2.

„Celou sezonu jsme dokázali zvládat těsné zápasy. Mluvili jsme o tom i na střídačce. Bylo úžasné vidět, že v týmu i za stavu 1:2 nebyla žádná panika. Všichni jsme věřili, že to dokážeme otočit,“ řekl útočník J. T. Miller.

Už první třetina duelu mezi Winnipegem a Coloradem nabídla zajímavou podívanou. Vedení se stále měnilo a padlo v ní šest branek. Winnipeg na domácím ledě od sedmé minuty prohrával, ještě před polovinou úvodní dvacetiminutovky ale srovnal a ve 12. minutě zásluhou Vladislava Naměstnikova otočil na 2:1.

SESTŘIH: Winnipeg - Colorado 7:6. Bláznivá přestřelka vítězně pro Jets
Video se připravuje ...

Hokejisté Avalanche si však vzali vedení zpět. K obratu jim stačilo pouhých 18 sekund na přelomu 15. a 16. minuty. Po brance Nathana MacKinnona ale náskok udrželi pouhých 50 vteřin. Ve druhé třetině poslal Jets do vedení Adam Lowry a domácí už náskok nepustili. Dvěma góly a asistencí se pod výhru 7:6 podepsal Kyle Connor. Colorado třemi body táhl obránce Cale Makar.

„Takhle jsme si to úplně nepředstavovali, ale je skvělé, že jsme se dokázali přizpůsobit. Na začátku jsme působili nervózně. Ukázali jsme, že široký kádr je klíčem k úspěchu,“ řekl Connor.

Zápas nevyšel gólmanovi Avalanche Alexandru Georgijevovi. Inkasoval sedmkrát z 23 pokusů a úspěšnost zákroků nedostal ani přes 70 procent. „Bude muset chytat líp. Měl pár těžkých zákroků, ale my potřebujeme, aby nám pomohl víc. Zároveň mu musejí pomoci hráči před ním. Je to týmová hra,“ uvedl trenér Jared Bednar.

Florida začala sérii s Tampou výhrou 3:2 a vykročila úspěšně za obhajobou titulu ve Východní konferenci. Panthers za vítězstvím nasměroval Aleksander Barkov, který připravil úvodní dvě branky svého týmu. Vítěznou trefu obstaral Matthew Tkachuk.

SESTŘIH: Florida - Tampa Bay 3:2. Panthers začali vítězně, rozhodl Tkachuk
Video se připravuje ...

„Skvělý výkon od celého týmu. Pod vítězství se podepsaly všechny čtyři lajny i Bob (Bobrovskij), který nás podržel, kdykoliv to bylo potřeba. Od začátku jsme hráli fakt dobře,“ chválil Tkachuk, jenž si vedle gólu připsal i asistenci u přesilovkového zásahu Cartera Verhaegheho.

Na základní část navázali její vítězové NY Rangers, s Washingtonem si poradili 4:1. Gólový účet newyorského celku otevřel Matthew Rempe, nováček play off. „Tento moment si budu pamatovat navždy. Slyšet fanoušky po gólu bylo opravdu neuvěřitelné. Splnil se mi sen,“ uvedl jednadvacetiletý útočník. Na jeho trefu navázali Artěmij Panarin a Jimmy Vessey, Capitals odpověděli jen zásluhou slovenského beka Martina Fehérváryho.

SESTŘIH: NY Rangers - Washington 4:1. Na úvod jasná záležitost pro domácí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:17. Reinhart, 40:58. Verhaeghe, 57:55. M. Tkachuk

Hosté: 16:04. Hagel, 59:51. Stamkos

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Cousins, Stenlund, Lomberg.

Hosté: Vasilevskij (Tomkins) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, Perbix, Dumba, Lilleberg – Kučerov (A), Point, Duclair – Stamkos (C), Cirelli, Hagel – Chaffee, Paul, Eyssimont – Motte, Glendening, Jeannot.

Rozhodčí

Stadion

Amerant Bank Arena, Sunrise

Góly

Domácí: 24:17. Rempe, 24:50. Panarin, 26:23. Vesey, 56:17. Kreider

Hosté: 27:31. Fehérváry

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Schneider, Trouba (C), E. Gustafsson – Kreider (A), Zibanejad, Roslovic – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Wennberg, Kakko – Vesey, Goodrow, Rempe.

Hosté: C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson (A), Alexejev, McIlrath, T. van Riemsdyk, Iorio – Ovečkin (C), McMichael, Oshie (A) – Protas, D. Strome, Wilson – Pacioretty, Lapierre, Milano – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.

Rozhodčí

Stadion

Madison Square Garden, New York

Góly

Domácí: 08:02. Morrissey, 11:57. Naměstnikov, 15:53. Scheifele, 28:57. Lowry, 43:31. Lowry, 45:51. Connor, 48:54. Connor

Hosté: 06:10. Ničuškin, 14:47. Wood, 15:05. MacKinnon, 46:29. Lehkonen, 52:24. Makar, 59:32. Mittelstadt

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Stanley, Samberg – Connor, Scheifele (A), Vilardi – Ehlers, Monahan, Toffoli – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – D. Gustafsson, Naměstnikov, Iafallo.

Hosté: Georgijev (Holm) – Toews, Makar (A), Se. Walker, Manson, J. Johnson, C. Jones – Parise, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Lehkonen, Mittelstadt, Ničuškin – Wood, Colton, Kiviranta – Duhaime, Trenin, Cogliano.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Flemington, Barton

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

15225 diváků

Góly

Domácí: 20:47. E. Lindholm, 48:59. Q. Hughes, 49:11. Joshua, 58:32. Joshua

Hosté: 16:15. Zucker, 30:46. O'Reilly

Sestavy

Domácí: Demko (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers (A), Cole, Zadorov – P. Suter, J. Miller, Boeser – Höglander, E. Pettersson (A), Lafferty – Joshua, E. Lindholm, Garland – Di Giuseppe, Blueger, Michejev.

Hosté: Saros (Lankinen) – McDonagh (A), Josi (C), Lauzon, A. Carrier, Stastney, L. Schenn – F. Forsberg, O'Reilly (A), Nyquist – Jankowski, Sissons, Zucker – Beauvillier, Novak, Evangelista – Co. Smith, McCarron, Sherwood.

Rozhodčí

Kyle Rehman, Steve Kozari – Bevan Mills, Michel Cormier

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18967 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud