František Suchan
28. června 2008 • 13:08

NHL: vypukne boj o Hossu

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S pondělní půlnocí jim vyprší stávající smlouvy. A budou si moct vybírat. Stačí málo. Podle nových pravidel 27 let nebo 7 odehraných sezon v NHL.



Pak můžou dostat nabídku od jakéhokoliv klubu ligy a je jen na nich, který zvolí. Za pár dní se to bude týkat Mariána Hossy, Jaromíra Jágra, Matse Sundina, Joea Sakika a hromady dalších kvalitních hokejistů.
I když možná ne tolika jako v dřívějších letech.

Letošní trh s volnými hráči prý není tak pestrý.
Třeba minulé léto změnila klub taková jména jako Gomez, Drury nebo Briere.

Podobné zemětřesení na soupiskách se tentokrát čekat nedá. Stejně ale mohou manažeři šikovným tahem pořádně zvýšit sílu svých týmů.
Potěšilo je, že NHL v uplynulém týdnu schválila nárůst platových stropů. V příštím ročníku budou moct na gáže vydat o 6,4 milionu dolarů víc než v tom uplynulém, celkem 56,7 milionu.

Na paměti je však důležité mít starou pravdu. Podepsání pár drahých borců nespasí špatně poskládaný tým. Jestli ale chcete doplnit vhodný dílek do mozaiky úspěšného mužstva, pak nadešel váš čas.

Připomenout tohle moudro by si měl hlavně Cliff Fletcher. Generální manažer Toronta, které poslední tři sezony skončilo mimo play off , v uplynulém týdnu vyházel ze soupisky hráče, s nimiž už nepočítá. A přemýšlí, jak poslat pryč obránce Bryana McCabea, jenž nemůže být vyměněn bez svého souhlasu.

Fletcher údajně zvažuje využít i volného přestupového okénka ve smlouvě Pavla Kubiny. Navíc během letních rošád asi přijde i o dlouholetého kapitána Sundina.

Proto se chystá nakupovat. V Maple Leafs spustil bleskovou akci výměny kádru. Velký zájem prý má třeba o útočníka Kristiana Huseliuse z Calgary. Vyztužit útok potřebuje Vancouver, změny se chystají třeba v Edmontonu a Islanders. Posílit plánuje Columbus.

A rušno bude i v Rangers. Tým by podle všeho rád udržel kapitána Jágra, jehož ale vábí omské miliony na Sibiř. Včera zase přinesl list NY Post informaci, že prvním bodem při jednáních bude pro klubového šéfa Glena Sathera veterán Sundin.

Pak také musí nahradit odcházející Averyho, Straku a asi i veterána Shannahana.

A pustí obránce Michala Rozsívala, po němž se prý ptali Sharks? Přivede místo něho produktivního Briana Campbella nebo tvrďáka Brookse Orpika? A bude vůbec některý z nich k mání?

To je na blížícím se 1. červenci v NHL to nejzajímavější. Dohadů a „zaručených“ zpráv jsou plné noviny i televize. V Kanadě se i sází, kam která volná hvězda zamíří.

„Jediné, na co se můžeš spolehnout, je na nic se nespoléhat,“ radil prý agent Don Meehan obránci Wadeu Reddenovi, který se poprvé v kariéře stane volným hráčem. Tady jsou největší jména, kterých se letošní trh s volnými hráči týká, jak je vybral Sport...

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud