8. července 2008 • 19:11

Fjodorovovi se do Ruska nechce

Autor: lah
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj mezi kluby z nově vzniklé Kontinentální hokejové ligy (KHL), která od příští sezony nahradí ruskou Superligu a mužstvy z NHL pokračuje. O Sergeje Fjodorova se přetahují Washington a Petrohrad.



Produktivní útočník nemá o nabídky nouzi. A každý ze zájemců by mu rozhodně měl co nabídnout. Snad vyjma newyorských Devils. Ti navrhli roční kontrakt a plat 2 miliony dolarů. Fjodorov se nechal přes agenta slyšet, že nabídku považuje za směšnou.

Lákadlem by pro úřadujícího mistra světa mohlo být společné angažmá s bratrem Fedorem. Ten v minulém roce válel za Dynamo Moskva. Do jednání s hokejistovým agentem se velmi aktivně zapojil i Petrohrad.

Ředitel KHL Alexander Medvěděv je však k hráčově návratu do Ruska skeptický. „Je smutné, že Sergeje neuvidíme v naší soutěži. Pravděpodobně podepíše smlouvu s Washingtonem.“

A Capitals jsou skutečně favoritem. Ruský rodák za ně odehrál zbytek loňské sezony včetně play off. Náramně si pochvaloval spolupráci s mladou megastar Alexandrem Ovečkynem. Vedle něj na ledě zářil jako v dobách své největší slávy.

„Stále jednáme a pořád doufáme, že se vrátí zpět do našeho mužstva,“ uvedl zástupce týmu z hlavního města.

Technický forvard asi nakonec dá přednost působení v zámoří. Na tamní styl života je zvyklý a má i americké občanství. NHL tento souboj pravděpodobně vyhraje.

VIDEO:

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud