Petr Dias
15. července 2008 • 16:45

Fjodorov dluží přes dva miliony!

Autor: Petr Dias
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL si vydělal jmění, přesto se objevil na seznamu dlužníků. Útočník Sergej Fjodorov má vůči Citizens State Bank závazky ve výši více než 2 milionů dolarů za nesplacené půjčky.



A představitelé amerického peněžního domu dali v pondělí hokejovou hvězdu k soudu!

Překvapivou informaci zveřejnil list The Macomb Daily, který se opírá o dokumenty z místního soudu v Macomb County. A také o prohlášení právních zástupců banky. Ti potvrdili, že jim Fjodorov dluží 2,1 milionu dolarů. V prosinci 2004 si útočník Washingtonu půjčil poprvé částku 1,75 milionu, aby o další čtyři měsíce získal od banky další sumu, tentokrát v hodnotě půl milionu dolarů.

Za sedmnáct sezon strávených v NHL (Detroit, Anaheim, Columbus, Washington) získal nejenom velké renomé, třikrát slavil s Stanley Cup v dresu Red Wings, převzal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže (1994) a je s 1146 body na 47. historické prodkutivity NHL. Ale především si vydělal přes 61,5 milionu dolarů. A nedávno podepsal roční kontrakt s Capitals, který mu vynese další 4 miliony.

Obě půjčky sice mají splatnost až v příštím roce, respektive v roce 2010, ovšem Fjodorov se prý nemá k dodržování dojednaného splátkového kalendáře. Navíc se banka nedočkala ani slíbené jistiny.

Ruská hvězda měla ručit svým koněm, jedenáctiletým valachem Argensohnem a jeho pojistkou. „Naše banka (CSB) žádala, aby Fjodorov své záruky předal, do dnešního dne se tak však nestalo,“ prohlásili představitelé banky před soudem.

Pro útočníka Capitals, který letos v Kanadě pomáhal na světovém šampionátu ruské reprezentaci k zisku zlata, to není poprvé, co se dostal až k soudu. Před sedmi lety byl v Royal Oak uznán vinným za jízdu pod vlivem alkoholu.

Sice není jasné, proč si Fjodorov vlastně půjčoval. Soud to ani neřešil. Přesto se dá předpokládat, že by měl být schopný své resty vůči bance vyřídit.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud