8. října 2008 • 17:36

Voráček: Nejlepší Čech v přípravě

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejproduktivnějším českým hokejistou v přípravných zápasech na nový ročník NHL byl talentovaný útočník Columbusu Jakub Voráček.



Devatenáctiletá sedmička draftu z loňského roku, která strávila uplynulé dva ročníky v juniorské QMJHL v celku Halifax Mooseheads zaznamenala v sedmi zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

Celkem nastoupilo v přípravě za týmy NHL 61 českých hokejistů, přičemž den před startem soutěže i v zámoří je jich v prvním týmu padesát. Zámoří už opustil po zkoušce v New Yorku Rangers zkušený útočník Petr Nedvěd, který zamířil do extraligového Liberce.

Obránce Jakub Čutta neuspěl ve Washingtonu a hledá si angažmá v Evropě. Z Atlanty odmítl jít na farmu gólman Ondřej Pavelec a žádá výměnu do jiného klubu či odchod do KHL.

Na farmy putovali během přípravných kempů Michal Birner z Anaheimu, Tomáš Pospíšil z Atlanty, Jakub Petružálek z Caroliny, Petr Pohl z Columbusu, Jakub Kindl z Detroitu, Josef Hrabal z Edmontonu, Michal Řepík z Floridy, Petr Kalus z Minnesoty, Tomáš Kudělka z Ottawy, Marek Schwarz s Tomášem Káňou ze St. Louis, Radek Smoleňák z Tampy Bay a Michal Neuvirth z Washingtonu.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud