10. října 2008 • 14:32

Hašek se vrátil na led Detroitu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Dominik Hašek nechyběl v Detroitu při slavnostním zahájení sezony obhájce Stanleyova poháru. Na rozdíl od svých bývalých spoluhráčů si mohl ceremoniál vychutnat.



Hašek si ještě jednou vychutnal vítězné okamžiky. "Bylo to mimořádné ještě jednou oslavit triumf se všemi pohromadě na ledě. Je krásné cítit znovu to rozechvění," citoval Haška deník The Detroit News.

"Teď už je po všem a pro Detroit začíná boj o další Stanleyův pohár," uvedl gólman, který se v roce 2002 dočkal s Detroitem svého prvního prstenu za vítězství v zámořské soutěži.

V uplynulém ročníku si vychutnával vítězné pocity v rozdílné roli, protože kryl povětšinou v play off záda Chrisi Osgoodovi. I tak si užil se vším všudy oslavy v Detroitu bezprostředně po triumfu, potom v srpnu s Jiřím Hudlerem a Slovákem Tomáše Kopeckým absolvoval párty na náměstí ve Vsetíně a Stanleyův pohár měl i v Praze na soukromé oslavě pro 150 lidí.

Nyní se kolo radovánek uzavírá. Hašek o víkendu navštíví syna Michaela, který studuje na Michiganské univerzitě. V pondělí se ještě vydá s Red Wings do Raleighu na zápas s Carolinou a v úterý s týmem zamíří do Washingtonu do Bílého domu k tradičnímu setkání vítězů Stanleyova poháru s americkým prezidentem. Tím se oslavy letošního triumfu uzavřou.

Hašek hokej v současné době nepostrádá, vůbec se mu prý nestýskalo po tréninkovém kempu před NHL. "Je to nejhorší část sezony. To jsem si moc neužíval. Zápasy jsou jiný příběh, ale tréninkový kemp mi nechyběl," uvedl Hašek.

Ten ukončil kariéru už v roce 2002 po svém prvním triumfu v NHL a tehdy také navštívil v civilu slavnostní ceremoniál na startu sezony. Brzy začal NHL postrádat a v roce 2004 se do prestižní soutěže vrátil.

Na další comeback prý rozhodně nemyslí. "Jsme velice spokojený se svým rozhodnutím. Cítím se skvěle a udělal jsem dobrý krok, když jsem řekl NHL sbohem.

Samozřejmě je člověku smutno, když nevidí každý den své kamarády. Lidi z klubu mi chybí, ale jsem rád, že jsem se vydal jiným směrem," ujistil. Sport si užívá rekreačně, jezdí na horském kole a hraje volejbal. "Hraju dvakrát týdně," řekl Hašek.

Šestinásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana a dvojnásobný vítěz Hart Trophy i Lester B. Pearson Award pro nejužitečnějšího hráče NHL v sezoně kvůli časovému posunu neplánuje, že by v Česku pravidelně sledoval zápasy Detroitu. "Ve tři v noci vstávat nebudu, ale samozřejmě si nenechám ujít nějaký odpolední zápas," podotkl olympijský vítěz z Nagana.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud