6. ledna 2009 • 06:43

Češi řídili výhru Rangers

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté Michal Rozsíval s Petrem Průchou nahráli na tři góly v pondělním utkání NHL, v němž New York Rangers zvítězili 4:0 nad Pittsburghem.



Obránce Rozsíval se podepsal pod první a čtvrtou branku Rangers, útočník Průcha připravil třetí trefu domácího týmu.

Hlavní hvězdou večera však byl brankář Henrik Lundqvist, který pochytal všech 27 střel Penguins, připsal si první čisté konto v ročníku a stal se pátým gólmanem v historii NHL, který dokázal v úvodních čtyřech sezonách zaznamenat alespoň 20 výher. "On je skvělý, jedinečný brankář. Jednou bude zapsán do historie jako jeden z nejslavnějších hráčů Rangers. O tom není pochyb," ocenil švédského gólmana trenér Tom Renney.

Rangers se ujali vedení již v první minutě a druhý zásah přidali v závěru druhé třetiny. V obou případech bylo domácí mužstvo úspěšné v přesilové hře. "Pokud budeme hrát stejně jako dneska, přesilové hry, oslabení, hru pět na pět, tak bychom v druhé polovině soutěže měli ještě získat slušný podíl výher," uvedl Paul Mara, jenž si v zápase připsal gól a asistenci. Totožnou bilanci mělo i trio jeho spoluhráčů Dawes, Drury a Gomez.

Zatímco vítězové se dostali do čela tabulky Atlantické divize, Pittsburgh prohrál v šestém ze sedmi posledních utkání a na Rangers, svého divizního konkurenta, ztrácí devět bodů. Hráčům Penguins se nedaří zejména střelecky, v těchto sedmi zápasech vsítili pouhých osm branek.

Sidney Crosby zůstal bez kanadského bodu v minulých třech utkáních, lídr produktivity soutěže Jevgenij Malkin získal v posledních sedmi zápasech pouhé dva body. "Že bychom se málo snažili? Ne, to ne. Tohle se prostě v hokeji stává. Prožíváme těžké večery, musíme najít způsob, jak se z toho dostat a začít střílet branky," podotkl Crosby, na nějž diváci v Madison Square Garden hlasitě bučeli. "Abych byl upřímný, nic jiného jsem tady nečekal," dodal.

Ještě větší trápení a bezmoc než Pittsburgh pociťují hokejisté New Yorku Islanders. Na faktu, že jsou nejhorším týmem soutěže, se podepisuje zejména jejich série venkovních porážek, která se v pondělním zápase na ledě Edmontonu prodloužila o další, už třináctý zápas. Od vyrovnání negativního klubového rekordu ze sezony 1972/73 dělí Islanders jen dvě prohry.

Islanders přitom měli zápas v Edmontonu dobře rozehraný a po první třetině vedli 2:0, ale o dvoubrankový náskok přišli během tří minut v polovině utkání a obrat dokonal v 50. minutě Cogliano. Z českých hráčů v tomto duelu nastoupil pouze obránce Edmontonu Ladislav Šmíd, Aleš Hemský a Radek Martínek chyběli kvůli zraněním.

NY Rangers - Pittsburgh 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 1. Dawes (Rozsíval), 38. Mara, 53. Drury (Průcha), 57. Gomez (Rozsíval). Střely na branku: 26:27. Diváci: 18.200.

Edmonton - NY Islanders 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky: 31. Brodziak, 34. Strudwick, 50. Cogliano - 5. Okposo, 20. Comeau. Střely na branku: 26:27. Diváci: 16.839.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud