4. června 2009 • 16:49

Krejčí: Chci být lepší, silnější, rychlejší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Český hokejový útočník David Krejčí má za sebou zářivou sezonu v NHL, která mu vynesla lukrativní kontrakt, a už spřádá ambiciózní plány do budoucna.



Nyní ho sice čeká v New Yorku operace zraněné pravé kyčle, a přestože není jisté, zda stihne začátek nadcházejícího ročníku, už se těší, jak vylepší svou výkonnost.

V uplynulém ročníku získal Plus/Minus Award za nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech s 36 kladnými body. V 82 zápasech základní části si připsal 73 bodů za 22 branek a 51 asistencí, v play off přidal v 11 duelech dvě trefy a šest přihrávek.

"Jsem stále mladý, Každý rok chci být lepší, silnější a rychlejší, prostě být lepší hokejista," řekl Krejčí na tiskové konferenci v Bostonu.S Bruins uzavřel tříletou smlouvu celkově na 11,25 milionu dolarů a oproti dosavadnímu ročnímu příjmu 850 tisíc dolarů si výrazně polepšil.

David KrejčíFoto internet


Boston dal jasně najevo, jak s ním do budoucna počítá.Generálního manažera Petera Chiarelliho upoutal už jeho přístup v roce 2007, když Krejčí putoval na farmu. Místo zklamání na sobě poctivě pracoval.

"Stal se z něj o hodně lepší, všestranný hráč. Teď měl statisticky přelomový rok. David navíc cítí, že stále může být lepší a může posunout svou hru na další úroveň," prohlásil Chiarelli.

V ročníku 2007/08 nasbíral český útočník v 56 zápasech 27 bodů za šest gólů a 21 asistencí, další sezona mu vyšla náramně. "Bude minimálně druhým centrem," připojil generální manažer ke Krejčího budoucnosti v týmu.

Chiarelli ho řadí na pozici za elitním centrem Markem Savardem, přestože v týmu je i další kvalitní centr Patrice Bergeron.Třetí nejproduktivnější český hráč sezony NHL však podle svých slov ještě musí na sobě zlepšovat úplně všechno.

David KrejčíFoto Pavel Mazáč/Archív Sport



"Věřím, že nejlepší hokejový věk je okolo třicítky, a mně je třiadvacet. Věřím a doufám, že se budu zlepšovat ve všech oblastech své hry - střele, bruslení a budu i silnější," prohlásil Krejčí.

Letos získal také klubovou cenu Bruins Seventh Player Award pro hráče, který v ročníku předčil očekávání.Díky novému kontraktu se bude moci v klidu věnovat pooperační rehabilitaci, která by měla trvat čtyři až šest měsíců.

Krejčí je rád, že s ním v Bostonu nadlouho počítají. "Je to místo, kde chci hrát další léta. Dostal jsem dobrý kontrakt, mám rád toto město. Jsem velice šťastný a těším se na další sezonu," připojil Krejčí.

Pravděpodobně však nestihne první měsíc dalšího ročníku NHL. "Chtěl bych být připravený do prvního zápasu, ale možná, že budu muset ještě první měsíc vynechat. Uvidíme, jak to půjde," doplnil Krejčí.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud