24. září 2009 • 18:37

Wayne Gretzky ve Phoenixu končí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty zadluženého Phoenixu nepovede Wayne Gretzky. Bývalý legendární hráč dnes podle serveru tsn.ca odstoupil z funkce kvůli tomu, že ani jeden ze zájemců o koupi klubu s ním ve svých plánech nepočítá.



"Bylo to těžké rozhodnutí a dlouho jsem o něm přemýšlel," řekl osmačtyřicetiletý Gretzky.

"Všichni jsme doufali, že o majiteli se rozhodne brzy, ale nakonec to trvá déle, než kdo předpokládal. A vzhledem k tomu, že oba zájemci dali jasně najevo, že se mnou do budoucna nepočítají, řekl jsem generálnímu manažerovi Donu Maloneymu, aby našel někoho jiného," dodal nejproduktivnější hráč historie NHL.

Tým, v jehož kádru působí i české kvarteto Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a Zbyněk Michálek, po Gretzkém převzal Ulf Samuelsson. Vedení také najalo jako asistenta Davea Kinga.Gretzky rezignoval dva týdny poté, co oznámil, že funkci dočasně opustí.

Spolu s rolí trenéra je totiž menšinovým vlastníkem klubu a do rozhodnutí soudu o případném konkurzním řízení nechtěl do chodu klubu zasahovat.Gretzky se stal spolumajitelem Coyotes v roce 2000 a o pět let později byl jmenován trenérem.

S týmem ani jednou s ním nedokázal postoupit do play off NHL.O koupi klubu má dlouhodobě zájem šéf společnosti BlackBerry James Balsillie. Ten za Coyotes nabízí 242,5 milionu dolarů, tým však chce ponechat v Arizoně jen jednu sezonu a poté ho přestěhovat do Hamiltonu.

Tomu se snaží zabránit vedení NHL, které předložilo nabídku 140 milionů dolarů s tím, že ho následně prodá třetí straně mimo konkurzní řízení. Tím chce udržet klub v arizonském Glendale, jež je vzdáleno zhruba 14 kilometrů od centra Phoenixu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud