6. července 2010 • 09:18

Hokejový bitkař Probert (†45) podlehl infarktu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 45 let zemřel jeden z nejslavnějších bitkařů historie NHL Rob Probert. Bývalý hokejista Detroitu a Chicaga zkolaboval během rodinného výletu na lodi v kanadském Windsoru a podlehl infarktu.



Rodák právě z Windsoru byl během své sedmnáctileté kariéry v elitní soutěži považován za jednoho z nejtvrdších mužů. V 935 zápasech si připsal 3300 trestných minut, což ho řadí na páté místo historické tabulky, ovšem nasbíral také na bitkaře velmi slušných 384 bodů (162+221). Kariéru ukončil v roce 2002.



Hráč, kterého si Detroit vybral na draftu v roce 1983 spolu s pozdějšími hvězdami týmu Stevem Yzermanem, Joe Kocurem, Petrem Klímou a Stu Grimsonem, měl během svého života neustálé problémy se zákonem. Několikrát se léčil ze závislosti na alkoholu a drogách, byl zatčen za řízení v opilosti a pašování kokainu z Kanady do USA.

"Bob byl vždycky svým spoluhráčům k dispozici a byl to jeden z nejtrdších mužů, kteří kdy hráli v NHL. Zároveň to však byl jeden z nejhodnějších lidí a nejmilovanějších hráčů, kteří kdy v Detroitu působili," uvedli na webu Red Wings dlouholetí vlastníci klubu Mike a Marian Ilitchovi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud