9. října 2010 • 21:48

Tohle byla úplně jiná NHL než před dvěma roky

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

SROVNÁNÍ - Jako by se hrálo úplně jinde. Zatímco před dvěma roky se NHL v Praze hrála před takřka baletně tichým publikem, tentokrát se hokejisté Bostonu a Phoenixu dočkali působivé atmosféry. Nebyl to jediný rozdíl mezi výlety NHL do Česka v letech 2008 a 2010. Tady to je přehledně po jednotlivých bodech.



Atmosféra. Jak už bylo řečeno – v roce 2008 byli lidé natěšení na Jágra, jenže ten nakonec nepřijel, protože před NHL dal přednost Rusku. Lístky na zápasy New York Rangers – Tampa byly dražší, proto se na tribuny nedostali pokaždé jen skuteční hokejoví fanoušci. Ty přítomné posedly rozpaky, že „tohle je teda ta nadpozemská NHL“. Asi čekali víc.

Jaké to bylo teď? „O sto procent lepší,“ řekl útočník Radim Vrbata, který si tady zahrál teď i kdysi. Lidé se nechali strhnout hrou, fandili. Přálo se především týmu, který prohrával, křičelo se „Boston, Boston!“ a „Boston, do toho!“. Víc než minule dorazilo i příznivců z Ameriky.

Návštěva. Jistě. Navzdory předešlé položce z toho v tomto ohledu vychází líp dvojduel Rangers – Tampa. Tehdy bylo vyprodáno, což lze zdůvodnit především nakonec nenaplněným lákadlem v podobě Jágra. Teď dorazilo kolem 16 tisíc fanoušků. Byli ale slyšet víc.

Hokejová úroveň. 1000:0 pro zápas Boston – Phoenix! Vlastně zas tak nebylo poznat, že je teprve začátek sezony. Hrál se velmi solidní hokej, v tempu, diváci viděli parádní kombinace i třaskavé střety. Padlo dost gólů, Boston ještě za stavu 0:4 bojoval o zdánlivě přetěžké vyrovnání. Tolik samostatných nájezdů, kolik se teď nakupilo při hře, byste možná nenapočítali ani za jedno extraligové kolo.

Česká stopa. I tady to vyhrává letošní klání. Rangers sice bývávali českou kolonií, jenže sólo pro borce ze střední Evropy se hrálo mnohem spíš v roce 2010. Dařilo se především Radimu Vrbatovi z Phoenixu, jenž vstřelil dva góly. Do výtečných šancí se ale díky svému umění propracovali i jeho krajané Martin Hanzal s Petrem Průchou, za Boston byl vidět centr první lajny David Krejčí. Jak by se tomu mohl vyrovnat dvojzápas z roku 2010, ve kterém Češi neměli ani jeden bod?

Diváky bavil i pěstní souboj mezi Fiddlerem z Phoenixu a Campbellem z BostonuFoto Michal Beránek SPORT


Bitka. Před dvěma roky to českému publiku zkusili ukázat Aaron Voros z Rangers a Ryan Malone z Tampy. Nic světoborného to však nebylo. Na led se svalili dřív, než vzduchem pořádně kmitla byť jen rána. Teď to byla jiná! Příznivci šarvátek si pochutnali na „šťavnatém“ boji Vernona Fiddlera z Phoenixu a bostonského Gregoryho Campbella. Hodně naostro do sebe šli ještě když se shodili na zem, rozhodčí je horkotěžko odtrhávali. A fanoušci bouřili.

Petr Průcha (vlevo) se raduje z výhry Phoenixu
Petr Průcha (vlevo) se raduje z výhry Phoenixu

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud