2. května 2011 • 18:52

Expert Hynek: Chuť z mužstva úplně řve

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA HOKEJOVÉHO KOUČE - Čtyři góly během tří minut, celkem šest zásahů v brance soupeře. Tak drtivě zametli čeští hokejisté ve svém druhém utkání na mistrovství světa s nebezpečným Dánskem. „Chuť do hry z našeho mužstva úplně řve,“ chválí český tým Pavel Hynek, který jako expert dnešní utkání komentoval v online reportáži portálu iSport.cz



"Hráči k utkání od začátku dobře přistoupili a zvládli i klíčové momenty, kdy se to lámalo," popisuje Hynek. "Poté dokázali odskočit o víc gólů, po dvou třetinách bylo rozhodnuto."

Největší plus zápasu je podle Hynka to, že se nikdo nezranil. "Hlavně co se týká obrany," oddechl si. "Taková výhra ještě víc zvedne atmosféru v mužstvu. Je v něm cítit týmový duch, chuť a radost ze hry."

Čeští hokejisté sice dokázali dát díky Frolíkovi brzo gól, poté ale museli zvládnou skoro dvě minuty oslabení ve třech. "Klíčový moment utkání bylo tohle oslabení, které jsme ubránili. A hned jsme dokázali Michálkem potrestat jejich chybu v obraně," chválil Hynek.

Toho potěšila úvodní branka Frolíka, který chytře využil české přečíslení. "Do poslední chvíle podržel puk, vyřešil to parádně, je vidět, že si věří. Byla to ale i chyba komunikace dánského obránce s gólmanem. Ten bek neměl Frolíka ani druhého najíždějícího hráče, byl někde mezi. Brankář zůstal viset, nevěděl, kam má jít. Frolík to viděl a vyřešil to skvěle," popisoval Hynek.

Podle bývalého kouče Sparty, Plzně či Karlových Varů je důležité, že se prosazují všechny české útoky. "Z pohledu statistik je naší nejlepší lajnou Havlát - Eliáš - Michálek, ale důležité je, že si šance a tlak dokáží vytvořit všechny útoky. Naše síla je rozložená do všech formací," říká.

I přes vysokou výhru našel Hynek v české hře negativa. "Pokud mi něco v naší hře chybí, tak je to více střel od obránců. Máme územní převahu v útočném pásmu, točíme je v rozích a kolem brány, ale když zapojíme beky, tak jejich střely nedoletí na branku. Bylo vidět, že když od Čáslavy puk doletěl k brance, tak z toho byl gól," tvrdí.

Pravý test českého týmu nepřijde podle Hynka ani v posledním zápase základní skupiny s Finskem. "Protože víme, že postupujeme dál. Hranice úspěchu a neúspěchu je až čtvrtfinále. To bude teprve pořádně psychicky náročné utkání. Už byly turnaje, kde jsme hráli dobře, ale čtvrtfinále jsme nezvládli," připomíná Hynek.

Rolinek bojuje u mantinelu s Degnem
Rolinek bojuje u mantinelu s Degnem

 

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud