Zdeněk Janda
12. května 2011 • 23:43

Bykov: Škoda, že jsme se potkali už teď

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest výher v řadě. Hezký hokej. Ale stejně k ničemu... Kanada prohrála ve čtvrtfinále s Ruskem 1:2 a i když to pro ni byla první porážka na turnaji, stejně končí. „Což je docela tvrdé,“ přiznal kouč Ken Hitchcock. Jeho protějšek Vjačeslav Bykov mohl být naopak pochopitelně spokojený.



Nebýt těch osudných pěti minut, mohla by Kanada zvesela hlásit: „Skvělý šampionát!“ Ale včera v klíčovém zápase nezvládla pasáž v polovině třetí třetiny a v čase 49:07 a pak 52:19 dvakrát inkasovala. Rusové tím otočili zápas a Kanaďané už se ke srovnání nedostali.

„Udělali jsme dvě chyby ve třetí třetině, která nás stály zápas,“ smutnil kanadský kouč Ken Hitchcock. A měl důvod být z toho rozladěný, vždyť Kanada jinak soupeře i ve třetí části přestřílela, Rusové se zmohli na pouhé čtyři střely! Dvě z nich ale skončily v síti gólmana Berniera a spasily Rusko.

„Když si uvědomíte, že jsme před tím hráli hezký hokej a vyhrávali, tak je to docela drsné a bolí to. Ale takový je někdy hokej. Jinak musím říct, že jsem byl na naše mužstvo pyšný. Hlavně kvůli tomu, jak jsme hráli, podařilo se nám vytvořit báječnou týmovou chemii, nikdo nehrál na sebe,“ vykládal trenér.


Kanadským katem se stal Ilja Kovalčuk, který trefil vítězný gól. „Jejich nejlepší hráči se prosadili, když to byla potřeba,“ musel uznat Hitchcock.

Ruský trenér Vjačeslav Bykov měl pochopitelně radost, že jeho tým prestižní a vyhecovanou bitvu jeho sborná zvládla. Přesto litoval jedné věci: „Je škoda pro hokej i pro turnaj, že se Kanada s Ruskem potkaly už ve čtvrtfinále, protože jeden z týmů musí skončit. Navíc jsou to totiž většinou krásné zápasy,“ vykládal Bykov, podle nějž to byl zatím nejhezčí zápas na turnaji.

„I já si to myslím. Aspoň ze všech zápasů, co jsem mohl vidět já,“ řekl k tomu kanadský trenér.

Kovalčuk zasadil Kanadě rozhodující ránu
Kovalčuk zasadil Kanadě rozhodující ránu


Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud