Květoslav Šimek
7. května 2012 • 12:24

"Znechucený" Pacioretty znovu potká slovenského obra Cháru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zámořské NHL mu nešťastným zákrokem málem urazil hlavu. Slovenský obr Zdeno Chára byl po střetu s Maxem Paciorettym pro fanoušky Montrealu nepřítel číslo jedna. Kanadský premiér Stephen Harper se dokonce dožadoval trestního stíhání. Vášně stále nejsou zapomenuty, přestože se vše stalo už před rokem. Pacioretty stále cítí křivdu. Dnes se proti Chárovi postaví znovu, Slovensko bude hrát mistrovství světa proti Americe (19.15).



Byl to hodně nešťastný střet. Všem při něm tuhla krev v žilách. Moc nechybělo a pro Paciorettyho skončil tragicky, přestože Chára se žádného faulu nedopustil.

Bránící Chára se postavil Paciorettymu do cesty, ramenem jej "zavřel" u mantinelu. Bohužel zrovna v té části bylo nad mantinelem mezi střídačkami plexisklo.

Pacioretty narazil krkem na hranu tvrzeného skla, tělo mu šlo setrvačností dopředu. Zůstal bezvládně ležet, odváželi jej na nosítkách.

Měl zlomený čtvrtý krční obratel, těžký otřes mozku. Komise NHL ovšem dodatečně usoudila, že o nedovolený zákrok nešlo. A Cháru netrestala.

"Jsem znechucený z toho, že liga nepovažovala Chárův hit za hodný suspendace," říkal Pacioretty z nemocnice. "Nejde mi o mě, ale mám strach o další hráče. Pokud se někdo podívá na zákrok Cháry a bude vědět, že mu to prošlo, bude to považovat za měřítko a začne hrát stejným způsobem."

Americký útočník trval na svém i po zhlédnutí videozáznamu. "Ten hit nebyl v pořádku! Ležím v nemocnici se zlomeným krčním obratlem a myslím, že liga měla něco udělat. Nemluvím o žádném velkém čísle, ale Chára měl být potrestán jedním, dvěma či třemi zápasy."

Zdeno Chára byl z důsledků srážky hodně nešťastný. Za třináct let v NHL nebyl nikdy disciplinárně trestán. Navzdory obrovité figuře platí za hokejového gentlemana.

Rozhodně neměl v úmyslu Paciorettyho vážně zranit. Emoce nechce vířit ani před dnešním zápasem na mistrovství světa. Soustředí se na to, aby Slováci k velmi slušným výkonům proti Kanadě a Finsku (2:3 a 0:1) konečně přidali i body do tabulky. I když to proti šikovným Američanům budou mít hodně těžké.

VIDEO: Střet Cháry a Paciorettyho.


V každém případě platí, že Chára i Pacioretty patří ke klíčovým mužům svých týmů. Chára je pilířem slovenské obrany, lídrem Vůjtkova výběru. Útočník Pacioretty je po úvodních duelech nejproduktivnějším hráčem Spojených států (1+2).

Kdo se bude smát po dnešním utkání? A nezvrtne se duel v nahánění slovenského obra? To vše ukáže až samotný zápas, který v Helsinkách začíná v 19.15 hodin. Poprvé by do něj měl nastoupit i zkušený útočník Michal Handzuš. V centru první formace nahradí Marcela Hossu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud