29. prosince 2021 • 18:01

Průšvih! U české dvacítky se objevil COVID, zápas s Finy kontumován

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští junioři dnes proti Finsku hrát nebudou! V kádru národního týmu se objevil koronavirus, pozitivní test měl jeden z hráčů. Zápas s Finskem, který měl začít ve středu od 20 hodin, se kontumuje ve prospěch soupeře 0:1.



„Je to velmi nepříjemná situace pro nás pro všechny. Ale vzhledem k tomu, že už druhým rokem absolvujeme mistrovství světa juniorů ve ztížených covidových podmínkách, jsme byli připraveni i na scénář, že nějaká taková situace může přijít,„ prohlásil český trenér Karel Mlejnek.

Informaci o pozitivním testu jednoho z hráčů se česká výprava dozvěděla ve středu u snídaně. Nyní musí celý tým být v karanténě na hotelových pokojích. V dopoledních hodinách kanadského času dojde k dalšímu přetestování. To rozhodne, jestli Češi budou moct nastoupit ve čtvrtek do utkání proti Rakousku.

„O dalším postupu rozhodne IIHF a direktoriát turnaje. Zatím máme informace takové, že pokud budou dnešní PCR testy členů české výpravy negativní, zítra bychom měli dle původního rozpisu turnaje k závěrečnému zápasu skupinové fáze proti Rakousku nastoupit,“ uvedl mluvčí české dvacítky Ondřej Kalát.

„Hráči už byli takticky připraveni a natěšeni na zápas s Finskem, po informaci z dnešního rána jsme ale okamžitě zareagovali, změnili program a už se stoprocentně soustředíme na zápas s Rakouskem,“ dodal Mlejnek.

Pokud by čeští mladíci nemohli hrát ani proti Rakousku a zápas se rovněž zkontumoval, dvacítka by si v Kanadě nezahrála ani čtvrtfinále.

„Věříme, že naše dnešní PCR testy budou negativní a že zítra budeme moct nastoupit do zápasu s Rakouskem. V neposlední řadě bych chtěl říct, že to pro mě byla překvapující zpráva, protože všichni naši hráči a členové realizačního týmu dodržují nařízení organizátorů a respektují turnajovou bublinu,“ zmínil Mlejnek.

Koronavirus už v úterý postihl tým USA, který po dvou pozitivních testech nemohl nastoupit k zápasu proti Švýcarsku.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 4 0 0 0 27:7 12
2. Finsko 4 2 1 0 1 22:13 8
3. Lotyšsko 4 1 0 1 2 10:16 4
4. Česko 4 1 0 1 2 11:18 4
5. Slovensko 4 0 1 0 3 11:27 2

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud