Premium
9. února 2023 • 20:00

Rulík o stříbrném MS: Klíčem bylo bruslení. Co bylo nejtěžší rozhodnutí?

Autor: Jiří Nikodým
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2000 stál Radim Rulík po boku Jaroslava Holíka u prvního ze dvou po sobě jdoucích titulů mistrů světa hokejové dvacítky. V posledních letech se boj o zlato odehrával daleko od možností českých mladíků. Letos v Halifaxu ale junioři opět pod jeho vedením usilovali o trofej, senzačně až v prodloužení finále se sklonili před domácí Kanadou. Reprezentační kouč se v rozhovoru vrací k turnaji a cestě ke stříbrnému úspěchu.



Je něco, co spojuje tým z roku 2000 s tím letošním?
„Nejsem typ, který by se vracel do minulosti, ale už jsem si na to vzpomněl během šampionátu. Jeli jsme i tehdy s týmem, se kterým se na mistrovství na nejvyšší příčky moc nepočítalo. Prohráli jsme se Švýcary poslední přípravu a nastalo zděšení, panika. A pak jsme během MS neprohráli v základní hrací době ani jedno utkání. I když tenkrát se ještě nehrálo na prodloužení a ve finále po prodloužení rozhodovaly nájezdy. Ale ani tento tým v základní části neprohrál, což se taky nečekalo. To byla věc, která mi připomněla mužstvo z roku 2000. Jak tým fungoval, jak hráči drželi při sobě, jak vnímali, když jsme s nimi pracovali. Oni na nás reagovali hned a skoro bych řekl automaticky, což je nevídané a unikátní a stává se to jen jednou za čas.“

Jak jste měli rozdělené úkoly v trenérském týmu?
„Ondra Pavelec si kompletně řídil gólmany. Když by řekl, ať střídáme, tak brankáře vystřídáme. Když by řekl, ať necháme gólmana v brance, tak bychom ho nechali. Dali jsme mu jasnou kompetenci, protože jako bývalý skvělý brankář tomu nejvíc rozumí, má cit a dokonale chápe psychiku gólmanů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud