14. května 2013 • 13:20

Postup potvrdili parádně! Slováci přejeli Američany jasně 4:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli nůž na krku, ale dokázali si s tlakem poradit. Hokejisté Slovenska na MS porazili USA 4:1 a postoupili ze čtvrtého místa základní skupiny v Helsinkách do čtvrtfinále. Tým českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího tak dál má šanci obhájit stříbro z loňska. Po zaváhání USA může na první místo ve finské metropoli zaútočit domácí reprezentace, které tomu stačí získat dva body z utkání s Lotyšskem.



Do klíčového duelu vstoupilo Slovensko šťastně a po chybě amerického brankáře Bishopa se už v 15. vteřině ujalo vedení. Gólman Tampy Bay zaváhal při rozehrávce za brankou, trefil brusle napadajícího Kopeckého a Radivojevič snadno doklepl puk do prázdné branky.

Slováci vzápětí sice nevyužili přesilovku při vyloučení Oshieho, ale ve čtvrté minutě překvapil Bishopa střelou z úhlu Bartek. Snížit mohl Bjugstad, ale minul. Američané se neprosadili ani při Jurčinově trestu a pak Staňa dvakrát vychytal Stapletona.

V druhé části v oslabení při Bližňákově vyloučení málem zvýšil Miklík. V polovině utkání ještě více uklidnil Vůjtkův tým obránce Vydarený, který v početní výhodě zužitkoval přihrávku Záborského. Vzápětí se hnali Slováci do další šance, ale Haščák pokazil přečíslení tří na jednoho nevydařenou přihrávkou.

Naději Američanů na obrat a útok na první místo v tabulce vykřesal 46 sekund před koncem druhé části Kristo, který střelou z pravého kruhu sebral Staňovi čisté konto.

V závěrečném dějství si ale Slováci hlídali náskok a Američané jim navíc nabídli i dvě přesilovky, při té druhé ale v 56. minutě dokázal Staňu ohrozit Gionta. V čase 57:43 sáhli Američané k power play, ale inkasovali, když se 84 vteřin před koncem trefil do prázdné branky osmnáctiletý Daňo. Nejmladší hráč turnaje si připsal ve čtvrtém duelu premiérovou trefu.

ONLINE: Slovensko - USA

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 11:15
Slovensko
Slovensko
4:1
ONLINE
14. května
11:15
USA
USA
Góly

Domácí: 00:15. Radivojevič, 03:44. Bartek, 30:47. Vydarený, 58:36. Daňo

Hosté: 39:14. Kristo

Sestavy

Domácí: Staňa (J. Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švárný – Surový, Kopecký, Radivojevič – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan, Bartek, Ölvecký – Daňo, Bližňák, M.Haščák – L. Hudáček. Tréner: V. Vůjtek

Hosté: Bishop (Gibson) – Carle, Faulk, E.Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain – C. Smith, Moss, P. Stastny – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, R. Carter, Thompson – Butler, Bjugstad, Palushaj. Tréner: J. Sacco

Rozhodčí

Olenin (RUS), Rantala (FIN) – Dedioulia (BLR), Kack (SWE)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky, Finsko

Američtí hokejisté obléhají slovenskou branku
Američtí hokejisté obléhají slovenskou branku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud