23. května 2014 • 07:48

Jágr o kriticích: Je vás jako klíšťat. Dva zápasy a už mě neuvidíte

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

S osmi body (4+4) vede produktivitu českého týmu. Přesto se na výkony Jaromíra Jágra během hokejového šampionátu v Bělorusku snáší kritika. Nejlepší hokejista české historie se negativní ohlasy snaží brát s nadhledem. "Chvála je příjemná, ale kritika potřebná," napsal na facebookovém profilu své Hokejové rodině po postupu do semifinále turnaje.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 5. • 15:00
USA
USA
3:4
ONLINE
22. května
15:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 06:54. Nelson, 58:50. Johnson, 59:03. Johnson

Hosté: 09:25. Rolinek, 26:51. Hertl, 28:06. Červenka, 36:19. Němec

Sestavy

Domácí: Thomas (Leggio) – Jones, Dekeyser, Gardiner, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – Stapleton, Gaudreau, Abdelkader (C) – Trocheck, Wingels, Mueller – J. Hayes, K. Hayes, McDonald – Shore. Trenér: Peter Laviolette.

Hosté: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Růžička, Jan Kovář, Rolinek – Vondrka. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Nord, Winnerborg (oba SWE) – Hull (CAN), Suominen (FIN)

Stadion

Hala Čižovka, Minsk

Návštěva

8234 diváků

V náročné bitvě s USA se totálně vyšťavil. Dřel, makal na doraz, bojoval pro tým. Stejně jako všichni čeští hráči na ledě. Navíc Jaromír Jágr v přesilové hře nabil Ondřejovi Němcovi a Češi v tu chvíli vedli 4:1. Američané v závěru sice snížili, Růžičkův soubor ale nakonec slavil těsnou výhru 4:3.

"Zásluhou obětavosti některých hráčů a hlavně neskutečného výkonu gólmana Saši Saláka jsme to nakonec udrželi. Věřím, že když on bude pokračovat v takových výkonech, máme na tomto turnaji velkou šanci,i když naše hra zatím není kdovíjak ideální," hodnotil Jágr utkání ještě večer na facebookovém profilu své Hokejové rodiny.

Jágr je tradičně středem pozornosti. Ve 42letech zůstává hlavním tahounem týmu. Osobností, jejíž výkony fanoušci i odborníci pečlivě hodnotí. Prakticky každé střídání kladenské legendy se dopodrobna rozebírá.

"Osobně se mi zatím vůbec nedaří,nemůžu najít svoji pohodu, ale věřte mi, že se snažím, jak nejlíp můžu...A musím říct,že mi to dává spousta lidí pěkně sežrat," vzkázal svým fanouškům.

Na turnaji v Bělorusku Jágr vydatně pomáhá svým bodovým přínosem v ofenzivě, dál platí za největší českou hrozbu před soupeřovou brankou. Rozebíralo se ale jeho horší bránění, případně jeho zbytečné fauly oslabující tým.

"Tolik negace a kritických zpráv od našich hokejových fanoušků, expertů a analytiků jsem už dlouho neslyšel. Dokonce mi přijde, že je jich letos víc než klíšťat v lese," napsal Jágr s tradiční dávkou humoru.

"A všem mým kritikům - mám pro vás skvělou zprávu: ještě dva zápasy to musíte vydržet a pak už mě nikdy neuvidíte a ani už o mě nikdy neuslyšíte," dodal v závěru svého statusu se smajlíkem.

Česká osmašedesátka má spolu s českým týmem před sebou zásadní úkol. Po dvou letech přivézt z mistrovství světa medaili. V sobotu (17:45) vyzve Růžičkova parta Finsko, v případném finále potká Rusko, nebo Švédsko.

"Držte nám palce, ať to všechno dobře dopadne a můžeme se vidět na Staromáku!" burcoval Jágr.

Dominik Hašek o první Jágrově šanci proti USA
Video se připravuje ...

 Co napsal Jaromír Jágr na Facebook

Ahoj HR. Tak se nám dnes podařilo zvládnout klíčový zápas na mistrovství světa, i když ty poslední dvě minuty byly docela infarktové... Ale zásluhou obětavosti některých hráčů a hlavně neskutečného výkonu gólmana Saši Saláka jsme to nakonec udrželi. Věřím, že když on bude pokračovat v takových výkonech, máme na tomto turnaji velkou šanci,i když naše hra zatím není kdovíjak ideální... Hlavně mně osobně se zatím vůbec nedaří,nemůžu najít svoji pohodu, ale věřte mi, že se snažím, jak nejlíp můžu...A musím říct,že mi to dává spousta lidí pěkně sežrat:) Tolik negace a kritických zpráv od našich hokejových fanoušků, expertů a analytiků jsem už dlouho neslyšel. Dokonce mi přijde, že je jich letos víc než klíšťat v lese a to jich letos má má být ještě víc než kdy jindy... Dokonce jsem si vzpomněl na slova mého táty, který mi už od deseti let pořád opakoval: "Musíš dřít a dřít, protože je velké množství lidí, kteří čekají na to,až se ti přestane dařit. Přece jim nechceš udělat radost!" A koukám, že měl zase pravdu... No ale na druhou stranu museli čekat víc jak 30 let. Což taky není špatný:) (a někteří se ani nedočkali, protože se toho nedožili). Takže držte nám palce, ať to všechno dobře dopadne a můžeme se vidět na Staromáku!
A všem mým kritikům - mám pro vás skvělou zprávu: ještě dva zápasy to musíte vydržet a pak už mě nikdy neuvidíte a ani už o mě nikdy neuslyšíte:) Snad to zvládnete!:) A k tomu mám ještě jedno motto, které jsem vymyslel a myslím, že sem krásně zapadá - CHVÁLA JE PŘÍJEMNÁ,ALE KRITIKA POTŘEBNÁ:)

Čeští hokejisté po vítězné bitvě s USA
Čeští hokejisté po vítězné bitvě s USA

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud