22. května 2014 • 18:44

Jágr po postupu: Pořád jsme ve hře, ale nehrajeme ideální hokej

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jaromír Jágr si po skončení čtvrtfinále mistrovství světa proti USA hodně oddechl, uvědomoval si, že soupeř mohl při závěrečném náporu vyrovnat. Čeští hokejisté nakonec vyhráli 4:3 a postoupili do bojů o medaile. Základem úspěchu podle něj byly tři góly vstřelené v přesilové hře ve druhé třetině. "Tam se rozhodlo," řekl Jágr po zápase.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 5. • 16:00
Rusko
Rusko
3:0
ONLINE
22. května
16:00
Francie
Francie
Góly

Domácí: 04:20. Anisimov, 20:52. Malkin, 47:36. Kutuzov

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Vasiljevskij) – D. Denisov, Čudinov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov, Zubarev – Ovečkin (C), Plotnikov, Šipašjov – Tichonov, Malkin, Kuljomin (A) – Zaripov, Anisimov, Širokov – Dadonov, Burmistrov, Kuzněcov. Trenér: Oleg Znarok

Hosté: Huet (Hardy) – Auvitu, Besch, Amar (A), Manavian, Dieudé Fauvel, Janil, Chakiachvili – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A)– Treille, Meunier (C), Desrosiers – Fleury, Ritz, T. Da Costa – Henderson, Raux, Guttig – Tardif. Trenér: Dave Henderson.

Rozhodčí

Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Carlson (CAN), Lederer (CZE)

Stadion

Minsk Arena

Návštěva

13826 diváků

Dramatický závěr mu už tolik radosti neudělal. Češi vedli ještě v 57. minutě 4:1, ale poté byl vyloučený Jakub Klepiš, Američané odvolali brankáře a jen vteřinu po skončení českého trestu snížili na 4:2. Následně v pokračující power play přidali třetí gól a v náporu byli až do závěrečného klaksonu.

"Trochu jsme si to zkomplikovali poslední dvě minuty, ale je to lekce pro mladé hráče a pro všechny, kdo tohle nezažili. Konec je, až když je opravdu konec. Jakmile dáš jakémukoliv mužstvu život, tak jsou schopni toho využít. Tady jste viděli, že jsme měli štěstí. Mohli v klidu vyrovnat," uvedl dvaačtyřicetiletý útočník.

Hašek a Gudas o dvou rychlých amerických gólech
Video se připravuje ...

Problém byl podle Jágra v přístupu českého týmu za stavu 4:1. "Když k tomu vedení přistoupíš, jako když je to 0:0, tak se to těžko může stát. Nebo se to nebude stávat tak často. Když k tomu přistoupíš, že už je konec a nic se nemůže stát, pak z toho může vzniknout situace, která vznikla. Někdy může skončit ještě hůř," uvedl Jágr.

Závěr utkání ukázal, že národní tým na turnaji stále nehraje ideálně. "Pozitivní je, že jsme pořád ještě ve hře. Negativních věcí je spoustu. Je vidět, že nehrajeme ideální hokej z jakéhokoliv důvodů. Možná je to zkušenostmi nebo se prostě nedaří. Ale nedělal bych z toho nějakou velkou věc. Pomohly nám přesilovky, ale ty jsou součástí hry," řekl dvojnásobný mistr světa, olympijský šampion a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Američané podle Jágra nepatřili v Minsku k nejsilnějším týmům. "Síla našeho týmu se ukáže až příští zápas. Nemyslím si, při respektu k soupeři, že by tady měli to nejsilnější mužstvo. Byli to mladí hráči, kteří sbírají zkušenosti a tenhle zápas jsme měli vyhrát. Ať už postoupí Kanada, nebo Finsko, tak to bude o něco těžší zápas. Kanadě máme co vracet, protože jsme s ní prohráli," uvedl Jágr.

Dominik Hašek o Sálákově parádě: Výborný zákrok
Video se připravuje ...

Čeští hokejisté slaví jednu z branek do sítě USA ve čtvrtfinále šampionátu v Bělorusku
Čeští hokejisté slaví jednu z branek do sítě USA ve čtvrtfinále šampionátu v Bělorusku

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud