František Suchan
8. května 2015 • 04:50

Hertl o Jágrově šarvátce: Dobře udělal, Roussel je sviňák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sliboval, že Jaromíra Jágra naštve. A nakonec do sebe ti dva opravdu zajeli. Antoine Roussel, bývalý spoluhráč českého maestra, ho vyprovokoval k nezvyklé šarvátce. To když si dovolil na Dominika Simona. Jágr se za mladého parťáka otcovsky postavil, což spoluhráči i trenér ocenili.



Vypadalo to jako běžná mela u branky, ale lehce se vyhrotila. Ve 36. minutě Češi dotírali u Hardyho klece, načež se z hromady těl oddělila rozzuřená postava Jaromíra Jágra , svírající divočáka Roussela. Legenda s tělem plným železných svalů se na někdejšího kamaráda z Dallasu rozohnila, když ten se opřel do jejího nového spoluhráče z útoku.

„Roussel je tímhle známej, šel do našeho nejmladšího a pomalu i nejmenšího hráče, takže je super, že se ho Jarda takhle zastal,“ měl jasno Tomáš Hertl , který francouzskou vosu zná z NHL. „Dobře, že mu Jarda dal. Roussel je takovej sviňák, tohle dělá všude. Je důležitý, abychom si všichni takhle pomáhali, určitě Jardu všichni oceníme.“

„Potěší vidět, že se jeden umí postavit za druhého,“ kvitoval i trenér Vladimír Růžička .

Roussel si vyskakoval na české hokejisty
Roussel si vyskakoval na české hokejisty

Jágr se sokem si po klinči a výměně několika ostrých slov odseděli každý dvě minuty na trestné. Opět vysoce úderná osmašedesátka pak během mače s outsiderem musela skousnout i haldu zákroků na hraně. „Vždyť je to náš nejlepší hráč, hokejově na něj soupeři nemají, tak se po něm snažili jít,“ viděl i z branky Ondřej Pavelec . „Ale podle mě to bylo všechno v rámci pravidel, nic zákeřného. Háčky a sekery tam budou vždycky, proti takovému hráči to je dvacet let to samé. Jinak ho nejde zastavit.“

Co takhle na Roussela a jemu podobné nasadit řízného mstitele, aby reprezentační ikonu zbavili nepříjemného dotírání? Ne, to s pravidly mezinárodního hokeje winnipegský gólman nevidí jako účinné.

„Koho tam chcete poslat? Bude to dva jedna, náš hráč dostane pět plus do konce, my v tom oslabení inkasujeme dva góly a prohrajeme. To je hrozně těžké. Od toho jsou na ledě rozhodčí, aby Jardu ochránili. Právě takovýhle zbytečných faulů se musíme vyvarovat,“ zmínil rozumně Pavelec.

Finiš rozhodnutého duelu a Francií už Jágr, předtím bolestivě zasažený do ruky, nedohrál. Zřejmě ale pouze šetřil síly na pátek, kdy se opět od 16.15 hraje proti Rakousku. A háčků a seker se v něm dá zase pár očekávat.

Jak se daří na MS Hertlovi? Jeho chvíle přijdou, říká Ručinský
Video se připravuje ...

Nedvěd o Jágrovi: Jardovy hity? Nakopnou celý tým
Video se připravuje ...

Ručinský s Nedvědem po výhře nad Francií: Takový zápas jsme potřebovali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud