7. května 2015 • 18:10

Ochránce Jágr! Legenda se bila za nejmladšího parťáka Simona

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr, nejstarší střelec v historii světových šampionátů, se nebojí zhostit ani role rváče. Když se Francouzi ve druhé třetině zápasu s Českem pustili před brankou do Dominika Simona, česká legenda neváhala. Nejstarší hráč týmu se zastal dvacetiletého benjamínka, za hrubost dokonce inkasoval dvě minuty. Ve třetí třetině potom vstřelil důležitý gól na 3:1, Češi nakonec zvítězili 5:1.



"Zkusím ho trochu vytočit," slíbil Jágrovi před zápasem s Českem útočník Antoine Roussel, jediný francouzský hráč NHL. Českou legendu dobře zná z působení v Dallasu, kde nastupuje od roku 2012.

Roussel své slovo dodržel. V čase 35:26 se před brankou snažil prosadit Dominik Simon, při dorážce se motal kolem gólmana Hardyho. Francouzským obráncům se to nelíbilo a do nejmladšího českého hráče se pustili hned ve čtyřech.

FOTO: Podívejte se, jak probíhala Jágrova rvačka s Rousselem:

Jaromír Jágr se přimotal do rvačky s Francouzi
Jaromír Jágr se přimotal do rvačky s Francouzi

VIDEO Jágrova souboje s Rousselem najdete zde >>

Svého nového spoluhráče v útoku nenechal ve štychu Jaromír Jágr. Největší hvězda domácího týmu rázně vtrhla do klubka hráčů v bílých dresech. 43letý útočník se nejvíc strkal právě s Rousselem, oba odjeli s dvouminutovým trestem.

„Byl tam takový sendvič na Simona. Jarda mu jel pomoct, což u něj není časté, ale dal tím týmu nějaký impuls,“ uvedl v diskuzi v redakci deníku Sport a serveru iSport.cz Petr Nedvěd a zároveň okomentoval i jeho populární hit v zápase s Kanadou.

„Jardu znám hodně dobře, tohle si fakt nepamatuju, spíš jak někoho obtáhnul jeden na jednoho,“ usmíval se Nedvěd. „Ale byl to správný impuls. Jarda už je zkušenější, chtěl ukázat, že budeme bojovat až do konce. Dostal diváky do varu, nehodili flintu do žita. Pak byli pozitivně naladění,“ pochválil svého kamaráda.

Jágr se od začátku turnaje v přesilovkách pere před bránou, schytává tvrdé direkty. V prostoru před brankovištěm se prosadil i proti Francii, když dostal do sítě vyraženou střelu Kováře a zvýšil na 3:1.

Přečtěte si, co tvrdil francouzský provokatér Antoine Roussel před zápasem s českým týmem:

VIDEO: Podívejte se, jak Jágr tvrdě sestřelil kanadskou hvězdu Girouxe

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud