František Suchan
12. května 2015 • 20:14

Domluvený výsledek? Bránili jsme bod, řekl Lotyš Masalskis

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra po šedesáti minutách jednoho z týmů by do B skupiny poslala ten druhý. Remíza a následný triumf Francouzů nad Lotyši za dva body zachránily oba, mimo elitu by poslaly Rakousko… Jak úterní odpolední partie dopadla, už asi víte, 3:2 na nájezdy pro Francii, která bude spolupořádat šampionát za dva roky. Náhoda?



Jestli tohle snad někdo vážně domluvil, tak k tomu sepsal sakra dramatický scénář. Francouzské srovnání v závěrečných minutách z 0:2 na 2:2, únik útočníka Juliena Desrosierse pár vteřin před koncem třetí třetiny, tři tyčky v prodloužení…

A že lotyšský brankář Edgars Masalskis pak pustil všechny tři francouzské penalty a „pomohl“ tak Francii? „To je hokej, každý chce vyhrávat. Snažili jsme se ubránit bod. Ten sice máme, ale každý v kabině toužil slyšet naši hymnu,“ reagoval zkušený gólman na zmínku o výhodné situaci pro oba týmy. „Chtěli jsme to tady zakončit výhrou a jet domu s lepší náladou. Teď to bereme tak, že jsme splnili úkol, ale neudělali jsme to na sto procent.“

Lotyši se tedy zachránili, ale s pořádnými nervy. „Byl to bláznivý zápas, velké napětí, velký stres pro každého,“ komentoval šichtu, která mohla poslat i jeho hokejový národ do bojů o patro níž. Třeba kdyby nezneškodnil onen soupeřův úprk v samotném finiši. „Věděl jsem, že musím puk chytnout, jinak jdeme do B skupiny. To bylo jedné, co mi blesklo hlavou. Je to můj úkol a já to miluju. O tom přece je hokej,“ komentoval divoce oslavenou záchrannou brzdu brankář se zkušenostmi z extraligy.

Jestli ale někdo neřešil jakékoliv spekulace, byli to Francouzi. Vyjma zmíněné superšance přidali i jasné přestřílení protivníka poměrem 35:13. V prodloužení je od gólu dvakrát odstavila až branková konstrukce.

„Bylo to frustrující, já ale věřím, že tvrdá práce se vždycky vrátí. Prostě to muselo přijít. Kdybychom spadli, bylo by to hrozné, pro nás sportovně jako tým i federaci,“ zmínil zadák Yohann Auvitu skutečnost, že v Paříži se bude v roce 2017 hrát jedna skupina mistrovství světa. „Teď už ale nechci přemýšlet o tom, co se mohlo stát. Ukázali jsme charakter. Byla to horská dráha emocí, nahoru a dolů,“ oddechl si.

Francouzi tak v Praze zůstali napjatí až do posledního okamžiku, zatímco loni v Minsku hráli senzačně čtvrtfinále. „Být v play off nebo spadnout, mezi tím je jen maličký rozdíl. Minulý rok nám všechny drobné detaily vycházely, letos ne. Nic víc v tom není,“ viděl obránce IFH Helsinky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud