6. května 2018 • 11:01

Nečas je mimo hru! Po Slovensku má naražené rameno a kyčel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté nastoupí dnes na mistrovství světa proti Švédsku bez útočníka Martina Nečase, který se zranil po pádu na mantinel v sobotním úvodním utkání proti Slovensku. Devatenáctiletý talent má naražené rameno i kyčel a o jeho dalším možném startu na turnaji se teprve rozhodne. Češi bez Nečase budou hrát opět se sedmi beky a jen s 11 útočníky, soupisku před duelem s úřadujícími mistry světa nikdo další nerozšíří. Vše o MS v hokeji 2018 ZDE>>>



Nečas po vítězném utkání (3:2 v prodloužení) absolvoval v doprovodu lékaře týmu Dušana Singera vyšetření v nemocnici a v noci se vrátili do hotelu Crowne Plaza. "Martin se po nekoordinovaném pádu na mantinel poranil na pravém rameni i na pravém kyčelním kloubu a zřejmě došlo k prudkému záklonu v oblasti krční páteře. Vyžádal jsem si proto vyšetření v nemocnici i CT snímky," řekl novinářům Singer.

"Je perspektiva, že se Martin teoreticky může vrátit do hry. Ale zatím nemůžu říct, kdy to bude. Těžko se to odhaduje a ani to nechci limitovat, protože je to trošku závazné. Myslím si, že v průběhu příštího týdne se uvidí, kdy by mohl eventuálně nastoupit do hry," doplnil Singer.

Hynek o zápase se Slováky: Vyrovnání jsme si zasloužili, se Švédy to bude ještě o level výš
Video se připravuje ...

Nečas v zápase se Slováky v čase 59:50 premiérovou trefou na svém prvním velkém turnaji vyrovnal na 2:2 a zařídil prodloužení. V jeho úvodu v dalším souboji s klubovým spoluhráčem z Komety Brno Markem Čiliakem ztratil při kontaktu s jeho betonem v rychlosti rovnováhu a upadl na zadní mantinel. Vrazil do něj nejdřív pravou rukou, pak zůstal chvíli bezvládně ležet.

Na led byla povolána nosítka, ale nakonec odjel sám v doprovodu Singera. Po zápase zamířil sanitkou na vyšetření. "Vrátili jsme se na hotel kolem půl třetí ráno, ale zaplaťpánbůh to bylo s negativním nálezem co se týče závažnějšího poranění," doplnil Singer.

K dnešnímu duelu se Švédy nastoupí čeští hokejisté v Kodani v 16:15.

"Domluvili jsme se, že jinak zůstaneme v sestavě, v jaké jsme byli. Nikoho dopisovat nebudeme. Čekáme, jak to půjde dál. Máme tady samozřejmě nějaké útočníky navíc, ale věřím, že zápas s jedenácti zvládneme," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček po ranním rozbruslení pro hráče mimo sestavu a gólmany.

"Včera jsme se o tom dlouho bavili a bude to samozřejmě pro některé hráče větší zátah. Chvilku budeme točit víc centrů a potom víc křídel, ale to se nedá nic dělat," podotkl Špaček.

V pondělí čeká větší test útočníka Robina Hanzla, zda bude po zranění připravený hrát. "S Robinem jsme domluveni, že zítra půjde do plné zátěže. Zkusíme podobné souboje, co jsme dělali s Kubou Krejčíkem. Uvidíme, jak to bude vypadat," doplnil Špaček s tím, že i stav dosud nezapsaného beka Jakuba Krejčíka vypadá dobře. "Cítí se výborně, budou další zátěžové testy."

"Švédové mají velice silný tým, bylo to vidět už i na Švédských hrách. Bude to pro nás velmi těžký zápas dneska odpoledne potom, co jsme hráli včera večer. Musíme nastoupit s velkou pokorou k nim, ale věřím, že máme dost sil. Je to začátek turnaje. Věřím, že se proti jednomu z favoritů vytáhneme a budeme hrát dobrý zápas," dodal Špaček.

FAKTA MS: jde se na Švédy! Jágr chválí mladé, ale věří i Červenkovi s Plekancem
Video se připravuje ...

Gól Martina Nečase, kterým srovnal utkání proti Slovensku na 2:2
Gól Martina Nečase, kterým srovnal utkání proti Slovensku na 2:2

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud